Кевин Андерсън стана първият финалист в тазгодишното издание на Уимбълдън.

...
Кевин Андерсън стана първият финалист в тазгодишното издание на Уимбълдън.
Коментари Харесай

Кевин Андерсън пребори Иснър в епична битка и е на финал на Уимбълдън

Кевин Андерсън стана първият финалист в тазгодишното издание на Уимбълдън. На полуфиналите южноафриканецът надделя в епична борба, траяла 6 часа и 36 минути, американеца Джон Иснър с 6-7(6), 7-6(5), 7-6(9), 4-6, 26-24. Двамата сътвориха същинско представление, което се трансформира във втория най-дълъг мач в историята на шампионата.

В първия сет липсваха пробиви, като в последвалия тайбрек осмият подложен Андерсън се наложи с 8-6. Този сюжет се повтори и във втория сет, който този път отиде на сметката на Иснър, който завоюва тайбрека със 7-5. В третия сет двамата си размениха по един пробив, преди още веднъж частта да бъде решена след тайбрек, извоюван от американеца с 11-9.

В четвъртия сет Андерсън първи поведе с пробив, само че Инсър мигновено направи рибрейк. Южноафриканецът още веднъж дръпна в резултата след нов пробив в деветия гейм, след който затвори сета на собствен сервис за 6-4.

В решаващия пети сет настъпи и жестоката борба сред двамата, която продължи близо 3 часа. Разчитайки на мощния си начален удар и двамата печелиха безапелационно своите сервис геймове, като нито един от тях не успяваше да вземе превес. В последна сметка в 49-ия гейм Андерсън съумя да осъществя решителен пробив, а след това да завърши мача в своя изгода при 26-24. По този метод той се класира за първия си край на Уимбълдън и втори на шампионат от Големия шлем.

В разногласието за купата в Лондон той ще срещне спечелилия от дуела сред международния номер 1 Рафаел Надал и Новак Джокович. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР