Кевин Андерсън се класира за финала на "Уимбълдън" след маратонски

...
Кевин Андерсън се класира за финала на "Уимбълдън" след маратонски
Коментари Харесай

Кевин Андерсън отива на финала на Уимбълдън след 6-часова драма

Кевин Андерсън се класира за финала на "Уимбълдън " след маратонски дуел против Джон Иснър. Южноафриканецът завоюва с 7:6(6), 6:7(5), 6:7(9), 6:4, 26:24 в изключителна борба, доминирана от сервиса. След най-дългия полуфинал в историята на шампионата, траял 6 часа и 35 минути, Андерсън чака да се сблъска за купата с спечелилия от дуела сред Рафаел Надал и Новак Джокович, предава sportal.bg.

Южноафриканецът, който е подложен под номер 8, съумя да направи нещо, което никой не бе правил до този миг на шампионата. Той завоюва гейм при сервис на Иснър и то цели четири пъти. По този метод постави завършек на серията на американеца от 110 следващи гейма, в които имаше началния удар. Андерсън стигна до триумфа два дни, откакто стана петият в историята, обърнал Роджър Федерер от 0-2 на сета.

Иснър, който играеше за първи път на полуфинал на шампионат от Големия шлем, взе участие за повторно в маратонски конфликт на "Уимбълдън ". Той държи върха за най-дълъг мач, откакто през 2010 година победи Никола Маю със 70:68 в петия сет в дуел, траял 3 дни.

След тежката борба до края на третия сет и двамата напуснаха корта. Андерсън изиска медицински таймаут за повторно в мача след един в самото начало на срещата, а противникът му отиде до тоалетната. Те се завърнаха и продължиха борбата, като повториха сюжета от третия сет, само че в по-ранен стадий. Южноафриканецът проби за 3:2 след отличен гейм, само че незабавно позволи пробив. Въпреки тези пропуснати благоприятни условия поставеният под номер 8 Андерсън не се разколеба. Той поведе с 5:4 след нов пробив и този път съумя да се възползва, като в идващия гейм затвори сета.

Двубоят мина в героичен пети сет. Двамата печелеха безапелационно сервис геймовете си в множеството случаи. Мачът се трансформира в най-дългия полуфинал в историята на "Уимбълдън ", а по-късно и във вторият най-дълъг мач в историята на шампионата. Въпреки насъбраната отмалялост те продължаваха да поддържат равнището на сервиране и да печелят подаванията си. Андерсън стигна до четири благоприятни условия за пробив, само че американецът наваксваше и оставаше в мача. За малко заваля лек дъжд, само че и той не промени темпото на корта. Резултатът мина от 10:10, през 15:15 до 20:20 и краят не се виждаше. Срещата мина в шестия час, а по-късно в седмия.

При 24:24 Андерсън поведе с 40:0 при сервис на противника, при който се усети умората. Иснър избави първия брейк пойнт, само че по-късно прати бекхенд в мрежата, което даде опция на Кевин да сервира за мача. Той се оправи и постави завършек на маратона при 26:24.

"At the end you feel like it’s a draw, but someone has to win. John is a great guy and I really feel for him "

- @KAndersonATP #Wimbledon pic.twitter.com/SHU5fVNUc9
— Wimbledon (@Wimbledon) 13 юли 2018 година

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР