Кевин Андерсън се класира за финала на Уимбълдън след маратонски

...
Кевин Андерсън се класира за финала на Уимбълдън след маратонски
Коментари Харесай

Кевин Андерсън триумфира в маратон, продължил 6 часа и половина

Кевин Андерсън се класира за финала на " Уимбълдън " след маратонски дуел против Джон Иснър. Южноафриканецът завоюва с 7:6(6), 6:7(5), 6:7(9), 6:4, 26:24 в изключителна борба, доминирана от сервиса. След най-дългия полуфинал в историята на шампионата, траял 6 часа и 35 минути, Андерсън чака в конфликта за купата спечелилия от дуела сред Рафаел Надал и Новак Джокович.

Иснър стартира по-добре мача и още в третия гейм стигна до три благоприятни условия за пробив. Той обаче не съумя да се възползва, противникът му измъкна гейм, траял 10 минути и последователно мачът стартира да бъде доминиран от началния удар, а възможностите за пробив изключителна необичайност. Американецът бързо взимаше сервис геймовете си до 4:5, когато Андерсън стигна до първи брейк пойнт, само че той не докара до нищо. Така се стигна до най-очакваното развиване и първият сет трябваше да бъде решен след тайбрек. В него южноафриканецът избави сетбол и съумя да надделее с 8:6.

Във втората част имаше единствено един късмет за пробив. Той бе за Андерсън и пристигна при 4:4, само че противникът му излезе решително на мрежата и приключи с воле. Стигна се до втори тайбрек. Този път Иснър пое самодейността от началото и поведе с 5:0. След това сподели леки съмнения, само че въпреки всичко стигна до 7:5 и изравни сетовете.

Когато всички чакаха мачът да продължи по същия метод, в третия сет при 3:4 се случи немислимото. Джон Иснър бе продънен за първи път от началото на шампионата след 110 следващи извоювани гейма при негов сервис. Андерсън изигра извънреден гейм и направи някои фантастични ретури. Сервирайки за сета обаче, той се пропука, пробивът бе върнат мигновенно, което докара до трети тайбрек. В него Кевин пропусна още една превъзходна опция, като направи двойна неточност при сетбол и в последна сметка Иснър завоюва с 11:9.

След тежката борба до този миг и двамата напуснаха корта. Андерсън изиска медицински таймаут за повторно в мача след един в самото начало на срещата, а противникът му отиде до тоалетната. Те се завърнаха и продължиха борбата, като повториха сюжета от третия сет, само че в по-ранен стадий. Южноафриканецът проби за 3:2 след отличен гейм, само че незабавно позволи пробив. Въпреки тези пропуснати благоприятни условия поставеният под номер 8 Андерсън не се разколеба. Той поведе с 5:4 след нов пробив и този път съумя да се възползва, като в идващия гейм затвори сета.

Двубоят мина в епичния пети сет. Двамата печелеха безапелационно сервис геймовете си в множеството случаи. Мачът се трансформира в най-дългия полуфинал в историята на " Уимбълдън ", а по-късно и във вторият най-дълъг мач в историята на шампионата. Въпреки насъбраната отмалялост те продължаваха да поддържат равнището на сервиране и да печелят подаванията си. Андерсън стигна до четири благоприятни условия за пробив, само че американецът се спряваше и оставаше в мача. За малко заваля лек дъжд, само че и той не промени нищо на корта. Резултатът мина от 10:10, през 15:15 до 20:20 и краят не се виждаше. Срещата мина в шестия час, а по-късно в седмия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР