Кето диетата с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание

...
Кето диетата с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание
Коментари Харесай

Проучване: Кето диетата води до висок холестерол и сърдечни заболявания


Кето диетата с ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на мазнини може да бъде обвързвана с по-високи равнища на " неприятен " холестерол и удвоява риска от сърдечно-съдови болести като запушени артерии, инфаркти и инсулти.

Това демонстрира ново, показано в неделя на годишната научна сесия на Американския лицей по кардиология дружно със Световния конгрес по кардиология.

" Нашето изследване откри, че постоянното използване на кето диета е обвързвано с високите равнища на " неприятен " холестерол, водещ до сърдечни болести ", съобщи водещият създател на проучването доктор Юлия Иатан от болничното заведение " Св. Пол " и Центъра за нововъведения на сърцето и белите дробове на Университета на Британска Колумбия във Ванкувър.

В изследването откривателите откриват, че при кето диетата 45% от общите дневни калории идват от мазнините, а 25% от въглехидратите.

" Обосновката на нашето изследване идва от обстоятелството, че следим растеж на пациентите с тежка хиперхолестеролемия след тази диета ", сподели Иатан.

Хиперхолестеролемията или високият холестерол усилва риска от инфаркт, или други нежелани сърдечно-съдови болести.

Изследването е направено измежду 1505 души, като 305 ползват кето диетата, а 1200 - общоприета диета. Установява се, че хората на кето диета имат по-високи равнища на " неприятен " холестерол.

Повечето здравни специалисти считат, че модерната кето диета, изключва здравословните храни като плодове, бобови растения и пълнозърнести храни. По този метод се лимитира приемът на въглехидрати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР