Кето диетата е създадена за лечение на пациенти с диабет,

...
Кето диетата е създадена за лечение на пациенти с диабет,
Коментари Харесай

Последствията, които подсказват, че трябва да спрете кето диетата

Кето диетата е основана за лекуване на пациенти с диабет, само че някои лекари вземат решение да я тестват за намаляване. Разбираме кой е подобаващ и по какъв начин сходна диета може да бъде рискова, по какъв начин да изберем артикули и да създадем меню.

Днес тази хранителна тактика не е приета от никоя международна хранителна общественост и надлежно не може да бъде предложена от формалната медицина.

При този вид хранене енергийната активност на диетата е повече от 80%, обезпечена от мазнините, а потреблението на въглехидрати е лимитирана до 20 гр дневно или до 50 гр, което е по-щадящо и малко по-добре търпимо. Всъщност по-често кето диетата е с ниско наличие на въглехидрати (а оттова и преход към кетоза) и постоянно с високо наличие на протеини. При този вид диета в тялото доминират наситените мазнини, в това число трансмазнините, както и протеините.

Често се случва по този начин, че множеството последователи на кето диетата в началото нямат ясно схващане кои храни са допустими в кетогенната диета, само че е почти ясно какво би трябвало да се заобикаля. Следователно се употребяват месни артикули, което има своите последици.

Това може да предизвика недостиг на диетични фибри, които се съдържат единствено във въглехидратната храна, вероятен е недостиг на водоразтворими витамини, като С, минерали. Подобна храна мъчно може да се смята за безвредна. И е извънредно мъчно да се придържате през целия си живот и в последна сметка единствено тази алтернатива ви разрешава да осигурите устойчиво тегло, в случай че приказваме за намаляване.

Какви са следствията и заплахите от кето диетата?

Първоначалната загуба на тегло в действителност може да бъде впечатляваща, даже преди тялото да влезе в кетоза и в действителност да не стартира да изгаря мазнините с вода. 1 g въглехидрати задържат четири пъти повече течности в организма от протеините и първото нещо, което забелязвате, е понижаване на размера на тялото. Ако в действителност има доста наднормено тегло, тогава резултатът в началото е насърчителен.

Но си коства да знаете, че всичко ще се върне, в случай че диетата е същата. И не всичко е толкоз розово. Ето някои от отрицателните последствия:
 Зеленчуците, които НЕ би трябвало да участват в кето диетата ви! Зеленчуците, които НЕ би трябвало да участват в кето диетата ви!
Крайната цел на кето диетата е да се реализира хранителна кетоза -  положение на метаболизма, при което на организма му е допустимо...

- Обща уязвимост, отмалялост по време на адаптация;

- Хипогликемия;

- Лош мирис и миризма на пот (поради изобилието от месни храни);

- Нарушения в изпражненията (запек или податливост към диария);

- Гадене;
 Плюсове и минуси на кето диетите Плюсове и минуси на кето диетите
Загрижени за фигурата си редовно спазвате режими за намаляване и надзор на тежестта? Не поставяте и хапка в устата си, без да сте я из...

- Дисфункция на панкреаса и жлъчния мехур, изключително в случай че има жлъчнокаменна болест от който и да е етап;

- Стомашна диспепсия;

- Камъни в бъбреците и увреждане на тяхната функция;

- Възможно утежняване на липидния профил към атерогенен;

- Връщане на тежестта при прекосяване към стандартно смесено хранене.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР