Кенийците Кибивот Канди и Бригит Косгей победиха в 95-то издание

...
Кенийците Кибивот Канди и Бригит Косгей победиха в 95-то издание
Коментари Харесай

Неизвестен кениец и световна рекордьорка спечелиха Новогодишния пробег в Сао Пауло

Кенийците Кибивот Канди и Бригит Косгей победиха в 95-то издание на най-стария новогодишен пробег в света – този в Сао Пауло, Бразилия, който се организира в последния ден на миналата 2019 година.

Кибивот Кенди до този миг не бе прочут с някакви победи в огромни надпревари. В Сао Пауло по 15-километровото трасе обаче той съумя да се оправи със своите противници, в това число и с авансово посочения за любимец Якоб Киплимо. При това го направи повече от безапелационно – с нов връх на трасето – 42:59 мин. Киплимо и Кенди се откъснаха от останалите някъде по средата на дистанцията, а най-после успеха се реши с заключителен спринт и разлика от 1 секунда в интерес на спечелилия. Любопитното е, че и двамата слязоха под досегашния връх на трасето, който принадлежеше на именития Пол Тергат и бе подложен през далечната към този момент 1995 година.

Световната рекордьорка в маратона Бригит Косгей потвърди отличната си форма, като пробяга дистанцията за 48:54 мин, което е трето време в историята на надпреварата. Косгей предприе офанзивата си в тази част от трасето, където имаше нанагорнище, и в последна сметка безапелационно победи с повече от минута преднина.
atletikabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР