Кениецът Тимъти Киплагат Ронох и представителката на Бахрейн Юнис Чумба

...
Кениецът Тимъти Киплагат Ронох и представителката на Бахрейн Юнис Чумба
Коментари Харесай

Кениец и бахрейнка спечелиха маратона на Абу Даби

Кениецът Тимъти Киплагат Ронох и представителката на Бахрейн Юнис Чумба завоюваха първите места при мъжете и дамите на маратона на Абу Даби, който се организира през вчерашния ден.

Ронох, който изпълняваше ролята на пейсмейкър, победи в конкуренцията с време от 2:05:20 часа. Неговият съотечественик Феликс Кимутай се подреди на второ място с 2:09:32 часа, а етиопецът Аделеделеу Мамо зае третата позиция с 2:09:42 часа.

“Това е моето първо присъединяване в Абу Даби, тъй че да печеля в дебюта си го прави в действителност особено. Всичко беше ужасно, трасето беше в действителност положително и мястото е в действителност красиво. Това е страхотна победа за мен ”, сподели първенецът при мъжете, който досега имаше персонален връх в маратона от 2:07:01 часа от третото си място в Айндховен през предходната година.

При дамите Чумба се наложи с време от 2:20:41 часа. След нея приключиха кенийката Анджела Тануи с 2:21:12 часа и етиопката Маре Дибаба с 2:21:25 часа.

“Толкова съм щастлива за този прелестен ден. Наистина желаех да опитам най-хубавото от себе си, с цел да печеля това съревнование. Миналата година бях втора, през днешния ден съм победителка. За първи път чувствам усета на успеха си в маратона при моя четвърти опит. Трасето беше доста положително и бързо. Времето беше ужасно, почитателите бяха фантастични. Щастлива съм, че съумях да победя поради тях ”, сподели победителката при дамите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР