Кениецът Омар Абуд е освободен от Славия. Президентът на клуба

...
Кениецът Омар Абуд е освободен от Славия. Президентът на клуба
Коментари Харесай

"Славия" изгони "нагъл кениец" заради "расизъм и неприязън към България"

Кениецът Омар Абуд е освободен от " Славия ". Президентът на клуба Венцислав Стефанов разгласи, че е решил да приключи контракта на африканския футболист поради непрекъснати нарушавания на вътрешния устав, расистки намеци и очевидна демонстрацията на злост към България.

" В продължение на няколко месеца държанието на Омар Абуд радикално се промени и провокира всеобщото отрицание на управлението на клуба, на треньорския щаб и на целия тим. Без забележима причина играчът стана недодялан, необуздан и нахален, разреши си волности по време на тренировките и в формалните мачове, а отвън терена не престана да ругатни клуба, в който изкарва прехраната, и не спря с обидите си към старши треньора и помощниците му ", съобщи Стефанов в известие до медиите.

Абуд беше притеглен в " Славия " при започване на 2016 година Левият краен защитник стана първият кенийски футболист в историята на Първа лига. 25-годишният състезател записа 60 мача в елита на българския футбол, в които означи едно попадение. В последните седмици той не попадаше в групата на тима.

" (Абуд) Научи най-вулгарните изрази на български език и стартира да се обръща с тях към съотборниците си без изключение. Наглият кениец не се посвени и стартира да ругае всичко, обвързвано с живота у нас и изобщо не правеше опити да прикрива неприязънта си към страната България. Често обществено прибягваше и към расистки намеци ", съобщи още Стефанов.

" Многократно Омар Абуд си позволяваше да закъснява неоснователно след пътуванията си до Кения и да отсъства от тренировките. Не са една или две формалните срещи на тима, от които той напряко дезертира със симулации на тежки травми. Чашата преля и търпението ни се изчерпи. Взимам решението да отстраня от тима Омар Абуд, като договорните му връзки с клуба ще бъдат прекъснати съгласно съществуващия легален ред ", приключва известието на президента на " Славия ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР