Кениецът Хосеа Туей триумфира в тазгодишното издание на Софийския маратон.

...
Кениецът Хосеа Туей триумфира в тазгодишното издание на Софийския маратон.
Коментари Харесай

Кениец спечели тазгодишното издание на Софийския маратон

Кениецът Хосеа Туей победи в тазгодишното издание на Софийския маратон. В трагичен заключителен спринт той изпревари мароканеца Юсеб Сбаай, като и двамата приключиха за 02:15:59 сек. Трети се подреди етиопецът Алемайеху Лема (02:16:58).

В първата десетка място откри и българинът Димчо Мицов, който финишира за 02:39:12 сек. При дамите победителка стана етиопката Хайелом Шегае с резултат 02:35:33 сек. Топ 5 допълниха представителки на Кения – Бети Чепквони, Хилда Чебой, Рут Матебо и Лагат Черуто. Маринела Нинева попадна в десетката от българките, оставайки на седма позиция – 02:57:39 сек.

В полумаратона българинът Йоло Николов победи при мъжете, а при дамите успеха отиде за Адриана Поп Арсова от Северна Македония. На 10 км функциите се размениха триумфът при мъжете още веднъж бе за представител на северномакедонците – Дарио Ивановски, до момента в който при дамите победи нашата участничка Лиляна Георгиева.

" За поредна година организацията е отлична, новото трасе е доста забавно и мисля, че в идващите години ще се придържаме към него. Важното е да продължим да заразяваме младежите и те да открият магията на дългите бягания ", съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

По-рано в 09:30 ч. той и волейболната легенда Любо Ганев дадоха старта на Софийския маратон. В тазгодишната 36-а подред конкуренция участваха близо 5000 маратонци от 50 страни. От тях 850 са чужденци.-->

Близо 30 трансплантирани хора и техни съидейници застанаха в независим старт в символ на взаимност с Европейския ден на донорството. Целта беше трансплантираните наши съграждани да пробягат 42.19 метра (символично разстояние по прилика на цялостната отдалеченост на маратона от 42,195 км), с което да изразят поддръжката си и дадат вяра на всички хора от листата на чакащите, че имат късмет за пълностоен живот.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР