Кен Блок е създател на Monster World Rally Team55-годишният американски

...
Кен Блок е създател на Monster World Rally Team55-годишният американски
Коментари Харесай

Легендарен рали състезател загина при катастрофа с моторна шейна

Кен Блок е основател на Monster World Rally Team

55-годишният американски рали състезателКен Блок загуби живота си при злополука с моторна шейна в щата Юта. Новината бе оповестена публично от представители на неговия тим Hoonigan Racing Division късно нощес, заяви.

„ С дълбоки съболезнования може да потвърдим, че Кен Блок умря след случай с моторна шейна през днешния ден. Кен бе визионер, пионер и икона. Но на първо място той беше татко и брачен партньор. Ще ни липсва извънредно доста “, гласи известието, публикувано в обществените мрежи.

По-късно полицията на окръг Уосач в Съединени американски щати, поела следствието на случая, също излезе публично изказване:

„ На 2 януари 2023 към 14 часа в центъра са незабавни повиквания на окръг Уосач е получено позвъняване за случай с моторна шейна в покрайнините на Мил Холоу. Спасителен екип дружно с представители на правоохранителните органи от полицията на окръг Уосач са се отзовали на сигнала. Пилотът Кенет Блок, мъж на възраст 55 години от Парк сити Юта, е управлявал моторна шейна по стръмен скат. Превозното средство се е преобърнало и затиснало Блок. Той е умрял на място поради тежки контузии. “

Кен Блок, който е съосновател на марката за обувки DC Shoes, започва своята рали кариера през 2005 година в националния рали шампионат на Съединени американски щати. В рамките на две години той съумява да запише няколко старта и в международния рали шампионат. През 2010 подписва контракт с Ford и основава Monster World Rally Team. По-късно се включва интензивно в рали крос съревнования по целия свят в границите на Global Rallycross Championship и World Rally Championship.

Кен Блок обаче ще остане в сърцата на почитателите най-много със своите духовити видеа от сериите Gymkhana, в които той и екипът му демонстрираха извънредно комплицирани каскади, спиращи дъха на хората с бензин в кръвта. Наскоро Блок подписа контракт с Audi и сътвори първото Gymkhana видео с присъединяване на електрически автомобил. Блок оставя жена и три деца.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР