Кемба Уокър ще бъде свободен агент на 1 юли, а

...
Кемба Уокър ще бъде свободен агент на 1 юли, а
Коментари Харесай

Лейкърс, Никс и Маверикс следят Кемба Уокър

Кемба Уокър ще бъде свободен сътрудник на 1 юли, а на хоризонта се открояват три тима, който се интересуват съществено от услугите му. Гардът се наложи като същински водач на Шарлът още откогато Хорнетс го избраха под №9 в Драфта през 2011 година, а сезон 2018/2019 бе най-силен за него в НБА - 25.6 точки, 5.9 асистенции, 4.4 битки и 1.2 отнети топки приблизително на мач.

ESPN оповестява, че Лос Анджелис Лейкърс, Ню Йорк Никс и Далас Маверикс наблюдават изкъсо Уокър, който има разнообразни разновидности пред себе си. Ако реши да напусне Северна Каролина, той ще мобе да подпише четиригодишен контракт на стойност $140.6 милиона, само че в случай че остане предан към Хорнетс, ще може да проработи $221.3 милиона в границите на пет сезона - така наречен супермаксимален контракт. Кемба попадна в третия най-хубав тим на отминаващата акция и точно това е повода “стършелите” да могат да му предложат такава висока сума, а в случай че това не се беше случило, то настоящия му отбор щеше да има по-ниска оферта - $189.7 милиона още веднъж за пет години.

Lakers, Knicks, and Mavericks to be interested in Kemba Walker if Hornets don't re-sign him, per @wojespn pic.twitter.com/zqEiK6bieQ
— Bleacher Report NBA (@BR_NBA) June 12, 2019
185-сантиметровият плеймейкър е троент участник в Мача на звездите, а през 2017 и 2018 година печелеше премията за великодушие, връчвана годишно в НБА. За общо 605 мача за Хорнетс в постоянния сезон, междинните индикатори на Кемба са 19.8 точки, 5.5 асистенции, 3.8 битки и 1.3 отнети топки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР