Kelly Sikkema Пълноценният и спокоен сън помага на човешкия имунитет, а

...
Kelly Sikkema
Пълноценният и спокоен сън помага на човешкия имунитет, а
Коментари Харесай

Добрият сън помага в борбата с вируса

 Kelly Sikkema Пълноценният и спокоен сън оказва помощ на човешкия имунитет, а сладкишите и тестените произведения понижават имунния отговор на организма, сподели за РИА Новости диетологът Вера Шарошкина.

" Много значим фактор за нашето здраве и имунитет е положителният и спокоен сън, по време на който се създава мелатонин. Трябва да спим минимум по 6 часа на денонощие, само че се нуждаем от 7 или 8 часа ", сподели тя. Според диетолога с изключение на пълноценната отмора умерената и съобразена с тялото ни физическа интензивност също е доста значима по време на пандемията от ковид, тъй като понижава напрежението и безпокойството, което благоприятства положителния сън.

За подсилване на имунитета е добре в този момента да се откажем от използването на всевъзможни диети. От друга страна добре е да ограничим потреблението на елементарни въглехидрати – сладкишите и тестените произведения лимитират имунната реакция.

" Храненето би трябвало да е уравновесено и разнообразно, като изключително скъпи са плодовете, съдържащи повече витамини и фибри ", поучава лекарят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР