Kela Финландското социално министерство подарява на всяка майка всичко нужно за

...
Kela
Финландското социално министерство подарява на всяка майка всичко нужно за
Коментари Харесай

Финландия подарява на всяка майка всичко нужно за новородено бебе - “финландска кутия

Kela Финландското обществено министерство подарява на всяка майка всичко нужно за новородено бебе, сочи информация в уеб страницата на организацията “Кела ". Т.нар. “финландска кутия " се подарява от 75 години насам и се дава за образец по целия свят по какъв начин една страна би трябвало да се грижи за младите фамилии.

В кутията има към 60 разнообразни продукта, които са нужни като за начало при раждането на бебе. Тя се дава единствено от държавното управление, като се подарява и на осиновители. Всяко семейство може да реши дали желае да получи пакета като кутия с артикули или в паричната му стойност.

Във финландската кутия има дрешки, чаршафи, бебешка козметика, играчки, тоалетни такъми, биберони и книжки.

Самата картонена кутия, в която са сложени всички дарове е с размер, който разрешава тя да бъде употребена като креватче за новородено, в случай че фамилията не може да си разреши такова.

Финландия е една от страните с най-нисък индикатор за смъртност при новородените, като “финландската кутия " е част от политиката им. От 2017 година тази политика е въведена и в Шотландия и някои от американските щати. Болници в Канада и Англия също подаряват кутии с всичко нужно на своите пациенти.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР