Кечболът е игра с топка, в която се съчетават елементи

...
Кечболът е игра с топка, в която се съчетават елементи
Коментари Харесай

Волейбол, хандбал и народна топка в едно: Кечболът си пробива път в България

Кечболът е игра с топка, в която се съчетават детайли от волейбол, хандбал и национална топка. Правилата са опростени и може да се играе от всяка жена.

Липсата на комплицираните техники от волейбола вършат играта налична от всички дами даже и без характерна спортна подготовка. Всеки тим е построени от 6 индивида. По време на играта един против различен застават 2 тима по 6 индивида, които си подават топката между тях и се стремят да трансферират топката над мрежа и да отбележат точка в противниковото поле. Играят се геймове до 21 точки.

Играта е основана през 2005 година от Офра Абрамович в Израел и през годините набира все по огромна известност в света.

Лигата " Маманет " си е сложила за цел да възпита спортната просвета измежду майките и посредством тях да влияе върху децата и фамилиите в страната и по света. " Маманет " съчетава спортни действия и физическа подготовка, персонален образец, спортно обучение, социализация и дава опция на всяка майка да се занимава със спорт. " Маманет " се трансформира в спортно придвижване, което посредством правилата на спорта възпитава младите и демонстрира посредством персонален образец че всяка майка може.

В България играта се практикува от няколко години. Целта на тима по Кечбол - София е да разпространява играта в България и да притеглим повече дами като се изградят повече тимове и се сътвори " Лига Маманет - България ", както редица други страни са създали. Лигата ще взе участие в национални и интернационалните надпревари, ще провежда и подкрепя редица мероприятия, ще застава зад дела и така нататък

" НАШИЯТ ОТБОР Е ИЗГРАДЕН ОТ ЖЕНИ С РАЗЛИЧНА НАЦИОНАЛНОСТ И ИМЕННО СПОРТА С НЕГОВИТЕ ПРИНЦИПИ И ЖЕЛАНИЕТО ИМ ДА съдебна експертиза РАЗВИВАТ И ДА ДАВАТ ЛИЧЕН ПРИМЕР ГИ ОБЕДИНЯВА!

Заниманията по кечбол се организират в София в спортния комплекс на ЧУ " Свети Георги ". Засега всеки вторник, от 20:30 часа.

Организатор на заниманията е госпожа Вали Зайдман, а треньор на тима е господин Васил Христев, Phd ", осведомят от клуба.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР