Казват, че закуската е сред най-важните хранения в нашето ежедневие.

...
Казват, че закуската е сред най-важните хранения в нашето ежедневие.
Коментари Харесай

Идеи за добра закуска

Казват, че закуската е измежду най-важните хранения в нашето всекидневие. За благополучие, макар че в последно време редица хранителни и кулинарни легенди биват разбивани в името на здравословния ни метод на живот, този принцип продължава да звучи правдоподобно. Почти всеки диетолог ще ви предложи да не пропускате утринното хранене. И съвсем всички известни инфлуенсъри и фитнес инструктори ще ви твърдят, че с цел да стартирате пълноценно своя ден, с изключение на да напълните вашите с качествено кафе и да се заредите с положителна сила и мотивация за нови провокации, би трябвало и да закусите.

Съществуват обаче доста хора, които просто не са привикнали да закусват. Те изпитват компликация да намерят време за подготвяне на закуска в забързаното утро, или просто нямат вкус след ставане от сън. Специалистите поучават тези хора да създадат всичко допустимо и да изградят нов табиет в своето пълноценно всекидневие – пускане на деня с добра закуска. За задачата обаче е повече от значимо да разясним коя тъкмо закуска е добра, както и да се дадат съответни кулинарни хрумвания, които биха събудили сетивата, а с тях и апетита за утринно похапване.
Коя закуска дефинираме като „ добра “?
Медицинските специалисти дефинират положителната закуска тази, която дава нужното количество сила и хранителни субстанции за реализирането на всички метаболитни процеси в тялото, както и за гаранция, че ще имаме задоволително ефикасна умствена и физическа интензивност. Фитнес експертите и диетолозите схващат положителната закуска като хранене с субстанции, които ще ни разсънят и подсилят след сън, когато тялото е неподвижен, само че и ще ни заредят за всички интензивности до идващия сън. Кулинарните гурута ще нарекат добра онази закуска, която е, несъмнено, вкусна, само че и приготвена с пресни и по опция сезонни артикули, а и е задоволително лесна като рецепта, с цел да пасне всекиму. Възможно ли е да следваме правилата и на трите групи специалисти, с цел да си приготвим една в действителност съвършена закуска? Всъщност е допустимо и ние даже имаме няколко образеца за такава в действителност добра закуска.
Предложения за апетитна, здравословна и бърза закуска
Източник на изображение: pexels.com

Номерът да не изпитваме апетит през целия ден и да тръгнем устремени към работното си място с нужния енергиен заряд, е да се спрем на хранителни артикули, които ще ни държат сити най-малко до обедната отмора. Ако не сме склонни да ставаме по-рано, с цел да си създадем новия табиет за утринно хранене, използването на лесни и бързи предписания е неотложно. То е такова и, в случай че къщата ни е цялостна с деца, чиито родители потеглят едновременно за работа. За да ги накараме всички тях да седнат и да закусят, в чинията несъмнено, би трябвало да участва нещо в действителност апетитно и вкусно. Защо не пробвате с тези отлични хрумвания за добра закуска?
Всякакви вариации с яйца. Това е един от най-подходящите хранителни артикули за закуска. Яйцето носи доста сила и потребни хранителни субстанции, само че също така е и извънредно засищаща храна. Бърканите яйца и омлетите се подготвят бързо и елементарно, само че в същото време разрешават забавно сервиране и прибавяне на всевъзможни други обичани артикули, с които да стимулирате сетивата на членовете на фамилията – пресни зеленчуци, изгорял самун, сирена.Бърза закуска в купа с кисело мляко. Опциите и тук са извънредно доста и още веднъж можете да задоволите всеки самостоятелен усет. Най-хубавото е, че тази закуска е оптимално лесна и бърза за подготвяне, а и даже не изисква каквито и да е кулинарни умения. Ние ви предлагаме да изберете овесените ядки пред пакетираните зърнени закуски и бисквити, а за гарниране да залагате постоянно на пресни сезонни плодове. Разбира се, през зимата това е сложна задача, само че можете отлично да я извършите с обичаен намачкан банан или с домашното сладко на баба. За по-запалените по суперхраните, предлагаме прибавяне на чиа, потребни семена като лененото, а също по този начин и енергийни бомби от вида на годжи бери, спирулина и други.Какво да закусвам с кафето? Много хора пропущат закуската, тъй като залагат на кафето като на събуждащия и повдигащ силата утринен обред. Всъщност, не е нужно да спирате обичаната си кофеинова напитка, с цел да си създадете табиет за закуска. Това, което ви е нужно, е да намерите предписания, комбиниращи се по съвършен метод с кафе. Ами, вариантите ви по никакъв начин не са малко. Ето няколко хрумвания от нас: домакински кекс, тост с пълнозърнест самун и кашкавал, бананово палачинки или даже плодово-млечно смути.
А за хората, които не пият кафе, положителната закуска отлично се добавя с чаша освежителен зелен или черен чай. Те са отлични антиоксидантни източници, които ще ви заредят в допълнение и ще задействат както метаболизма, по този начин и мисловната активност.

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР