Казват, че всяка четвърта къща във Великобритания е изградена върху

...
Казват, че всяка четвърта къща във Великобритания е изградена върху
Коментари Харесай

Неработещи мини може да затоплят къщи в Англия

Казват, че всяка четвърта къща във Англия е построена върху пласт от въглища. Затова тези домове благодарение на нова технология скоро биха могли да употребяват силата на въглищата с цел да се отопляват.  
Тайната е във водата от мините. След като бъдат изоставени, въглищните мини се наводняват и се образуват подземни резервоари. Водата в тези резервоари е топла - задоволително топло е да отоплявате къща благодарение на технологията.
Във Англия са планувани няколко сходни плана - те ще включват добиване на вода от подземните резервоари, отопление на дома и връщане на водата в мините за наново нагряване. Предвижда се, да вземем за пример, план за създаване на система, която отоплява 1500 къщи в село Сиам Гардън в североизточна Англия. Когато планът завърши, къщите ще имат водни радиатори, които са геотермално загряти в мина, която към този момент не се употребява.
Такива планове имат и проблеми. Съд в Шотландия, да вземем за пример, спря един подобен план - поради високите разноски.
Британското държавно управление обаче се надява да осъществя повече такива планове. Очакванията са около 30 такива плана да проработят в околните години. Това би понижило изпускането на въглероден диоксид в атмосферата - в този момент към 40% от излъчванията на въглероден диоксид в страната идват от отопляването на домове и компании.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР