Казват, че всеки гений е малко луд. Казват, че всеки

...
Казват, че всеки гений е малко луд. Казват, че всеки
Коментари Харесай

Кърт Кобейн - един живот между лудостта и гениалността

Казват, че всеки талант е малко вманиачен. Казват, че всеки актьор се нуждае от своето ентусиазъм. Казват, че геният е проклинание. Защо тогава не можем да разберем какво е разяждало от вътрешната страна един от най-великите музиканти на всички времена?

Кърт Кобейн си отива от този свят едвам на 27 и вечно остава в съзнанието ни това младо момче с дълга руса коса, леко набола брада, скъсани остарели кецове и тениски на непознати групи.

Казано е доста за ориста му, има и десетки теории за гибелта му, която настава на днешния ден преди 23 години. Ако беше жив, тази година именитият Кобейн щеше да чества своя 50-ти рожден ден. Но никой не може да си показа човек като Кърт да порасне, да остарее и да гледа внуци, тъй като точно там е разковничето в обаянието на Кобейн - той е роден, с цел да бъде вечен и в никакъв случай не би се примирил с елементарния живот.

ТУК можете да си припомните някои от най-разтърсващите думи на Кърт Кобейн >>>

Кърт Кобейн е роден на 20 февруари 1967 година в Абърдийн, Вашингтон. Майка му е била на 19, а татко му на 21 години, когато Кърт се ражда. Той има щастливо детство досега, в който родителите му се развеждат. Това оставя дълготраен отпечатък върху съзнанието на Кърт. Той става доста затворен и асоциален. Постоянно го местят да живее от един негов родственик при различен, живее при другари, а най-после даже остава безприютен. Не е доста известен в гимназията и постоянно го назовават чудноват поради музиката, която слуша.

Умее да пее, да свири, да рисува и да написа. Бил е хиперактивно, само че извънредно надарено дете, само че постоянно е оставал неразбираем. Не съумява да приключи гимназия, а животът му се трансформира в серпантина от яд, полуда, опиати и творене.

Обожава да рисува, въпреки и творбите му постоянно да плашели хората - той обичал да рисува бебета без глави и крака. Имал навика и да си води дневник, в който споделял всичко, което го тревожи. Там написа няколко пъти, че един ден ще стане доста прочут музикант и ще има куп пари. Кобейн се оказва доста добър оракул...

През 1985 година Кърт напуща Абърдийн и отива в Олимпия, където образува групата Nirvana през 1986 година През 1989 година записват дебютния си албум "Bleach ". Стават доста известни във Англия и до 1991 година подписват първия си професионален контракт. Следващият им албум "Nevermind " се трансформира в същински шедьовър през 90-те и прави групата на Кърт една от най-успешните банди в света. Кърт Кобейн е напряко премазан от триумфа си и му е доста мъчно да свикне с този метод на живот.

Следващият албум на групата "Incesticide " излиза през 1992 година, а през 1993 година издават "In Utero ", който оглавява класациите.

През 1992 година се дами за Къртни Лав, която по това време към този момент е бременна с щерка им Франсис Бийн Кобейн.

На 4 март 1994 година Кърт е закаран в болница, защото изпада в кома. Официално е оповестено, че това е инцидентно, само че има съмнения, че тогава прави несполучлив опит за самоубийство. Семейството му и приятелите го убеждават да се подложи на терапия. Според незнаен очевидец, Кърт е напуснал клиниката по рехабилитация единствено няколко дни след постъпването си там.

На 8 април тялото му е открито в дома му в Сиатъл. В ръцете си е държал оръжие, ориентирано към главата му. Оказва се, че преди да се простреля е взел голяма свръхдоза. До него намират прощално писмо, написано с алено мастило. Адресирано е до жена му Къртни Лав и щерка му Франсис.

Два дни откакто е открит мъртъв, доста хора се събират в Сиатъл и стартират да палят огньове, да ругаят и да се бият с полицията. Също по този начин слушат запис на Къртни, която чете фрагменти от писмото, оставено от Кърт. Последните няколко думи са "Обичам те, обичам те ".

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР