Казват, че възрастта е по-скоро състояние на ума, отколкото дата

...
Казват, че възрастта е по-скоро състояние на ума, отколкото дата
Коментари Харесай

Ето на каква възраст човек започва да се чувства наистина стар

Казват, че възрастта е по-скоро положение на мозъка, в сравнение с дата в акта ви за раждане, само че ново изследване измежду 2 000 американци над 40 години оспорва това разбиране.

Според проучването, приблизително човек стартира да се усеща остарял на 47-годишна възраст. По същия метод междинният респондент стартира да се тревожи същински за обвързваните с възрастта телесни промени на към 50 години, оповестява „ Study Finds “, представен от " Дарик ".

Неумолимият ход на времето явно е огромно терзание за доста хора. Като цяло 65% споделят, че остаряването е измежду главните им страхове. Почти половината споделят, че най-много са загрижени за нарушаването на умствените функционалности, които толкоз постоянно идват с напредналата възраст.

64% се тормозят, че техните мисловни качества няма да продължат толкоз дълго, колкото физическото им здраве. Изненадващо, множеството участници не са толкоз загрижени от загубата на младежкия си тип.

Само един на четири респонденти е угрижен дали ще наподобява прелъстителен в преклонна възраст. Всеки четвърти човек се тормози и че ще загуби бодростта и духовитостта си, откакто остарее.

Поръчано от „ Elysium Health “, изследването също по този начин отбелязва, че близо половината от интервюираните оповестяват за фамилна анамнеза за загуба наизуст, обвързвана с възрастта.

Освен това две трети споделят, че паметта им към този момент не е това, което е била в миналото. На 25% им се губят мемоари един път дневно, а на 20% по няколко пъти дневно. Над половината (58%) постоянно не помнят имена на хора или моменти от срещи с тях.

Удивително е, че цели 38% даже се нуждаят от време, с цел да си спомнят рождения ден на своя непосредствен човек. Проблемът обаче е, че 84% споделят, че въобще не вършат нищо, с цел да подобрят здравето на мозъка си.

Какво ядем и пием въздейства на това, което помним

„ Докато повече от половината от интервюираните вярно са открили, че несъразмерната консумация на алкохол, пушенето на цигари и неналичието на сън форсират скоростта на загуба на част от паметта, която се случва с напредването на възрастта, единствено 41% считат, че неприятните хранителни привички също оказват въздействие “, споделя изпълнителният шеф на „ Elysium Health “ Ерик Маркотули.

„ Въпреки общото схващане, че омега-3 са потребни за здравето на мозъка, 80% от хората не получават двете седмични порции мазна риба, предложени от експертите по хранене ", сподели той.

За страдание, целият стрес и безпокойствие, породени от COVID-19, затрудняват поддържането на здравословен метод на живот. Откакто е почнала пандемията, 38% споделят, че спят по-лошо, над 20% се хранят по-нездравословно и 14% пият повече алкохол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР