Казват, че усмивката е като ключ за всяка врата. Днес

...
Казват, че усмивката е като ключ за всяка врата. Днес
Коментари Харесай

Естетичната стамотология може да промени живота ви

Казват, че усмивката е като ключ за всяка врата. Днес денталната медицина не познава граници. И всяка усмивка може да наподобява съвсем съвършена. Как се случва това? Отговорите ни дава доктор Бранимир Кирилов, създател и основен доктор в.



доктор Бранимир Кирилов

Каква би трябвало да бъде една усмивка, с цел да е красива?

- Това, което ние се опитваме да вършим в нашата процедура, е да разберем преди всичко упованията на пациента и по какъв начин той си показва мечтаната усмивка. А по-късно да отговорим на неговите упования съгласно най-хубавите вероятни варианти. Подходът към всеки случай е строго самостоятелен. Имам пациенти, които желаят естествени зъби, други желаят най-белия вероятен цвят, даже постоянно ни затрудняват в намирането на такава разцветка.
За мен красивата усмивка е въпрос най-много на пропорции и естетика. Разбира се има доста математика и златни разрези, само че разбирането за пропорции е водещо. При обмисляне на усмивката би трябвало да се вземат поради самостоятелните черти, всяка специфичност в тялото и лицето на човек. Специалистът е водещ в това обмисляне, тъй като технологиите може да са напреднали, само че те са ефикасни единствено в ръцете на опитния експерт.



Как можем да се сдобием с усмивката фантазия?

- От опита си с пациенти знам, че едно от най-важните неща да се сдобием с красива усмивка е търпението. Често хората желаят без да минат нужните стадии да доближат до крайния резултат - красиви и здрави зъби единствено за седмица. Това е допустимо единствено, когато не се постанова по-специфична интервенция преди слагането на фесетите или коронките. Ако зъбите се нуждаят обаче от ортодонтско лекуване или венците имат неестетична форма, тогава е нужен избран интервал на лекуване или оперативна интервенция, с цел да се сдобиете с идеалната усмивка.
Какви са стъпките - първо би трябвало да изберете верния експерт, който ще направи положително обмисляне, и да имате самообладание за реализацията, тъй като единствено по този начин резултатът ще е дългогодишен. Имал съм пациенти с криви зъби, които в предишното са избрали да отидат в клиника, където са се съгласили да изпилят всичките им зъби и да слагат мостове с цел да имат бързо идеалната усмивка без ортодонтско лекуване. Тази порочна процедура довежда до тежки здравословни проблеми и затруднения, за които по-късно те идват при мен за лекуване. Това е повода, заради която настоявам, че пътят на красивата усмивка би трябвало да бъде плануван добре и е нужно да бъдем търпеливи.

Дълъг ли е процесът за цялостна смяна на усмивката?

- Лечението зависи от реакцията на организмът. Технологиите и опитът на експерта оказват помощ процесът да бъде по-кратък, само че определяща е самостоятелната даденост. Компонентите за всяка красива усмивка са бялата и розовата хармония – това са размерът, позицията, формата и цветът на зъбите,и формата, цветът на венечната рамка, както и каква част от зъбите и венците се виждат. Красивата усмивка е комбиниране от тези съставни елементи. Когато позицията на зъбите е проблем, тогава пациентът се нуждае от ортодонтско лекуване. Най-бързите периоди за подготовка на зъбите, когато има потребност от слагане на брекети или алайнери преди този момент, са от 6 до 8 месеца, от време на време и година и половина до 2 години. Ако обаче имаме един по-стандартен случай, в който става въпрос единствено за смяна на формата и размера на зъбите, тогава благодарение на актуалните технологии, можем да създадем съвършената усмивка от 7 до 10 дни.



За какво би трябвало да сме подготвени, когато решим да се подложим на естетична промяна на усмивката?

- Усилията и времето са най-голямата инвестиция по сдобиване на красива усмивка. Не би трябвало да се не помни, че всяка промяна в човешкото тяло, в това число тази на зъбите, изисква старания в дълготраен проект, т.е. поддръжка на резултатите в следствие. Лесно ще загубим красивата усмивка, в случай че не я поддържаме. Това е непрекъснат развой, не е еднократен акт. Правилната грижа и дентална хигиена, осъществена от дентален хигиенист в профилиран център, е доста определяща за дългосрочността на постигнатите резултати.

Какви технологии употребява актуалната естетична стоматология?

- Минимално инвазивната стоматология е наклонност от доста години. Освен нея технологиите в сферата са напреднали извънредно доста. В Medical Dent имаме да вземем за пример цифрова камера за взимане на отпечатъци и можем да планираме цифрово усмивката ви, с цел да видите крайния резултат още преди да стартираме работа. Материалите, които използваме, са биологични търпими. Изключително здрави и устойчиви, те дават опция за трайни и издръжливи структури, каквито преди години бяха мъчно постижими. Всичко това издига денталната медицина в днешно време на едно друго равнище. Смея да настоявам, че съм един от първите дентални експерти в България, въвели доста от новите технологии, материали и способи за работа, което слага нашата клиника към този момент повече от 17 години в лидерските позиции в бранша.

Кога е уместно да се подложим на естетична промяна на усмивката?

- Разбира се, колкото по-рано вземем решение да подобрим положението на зъбите си, толкоз по-бързо ще подобрим обществения си живот и самочувствие. Има доста фактори, които могат да бъдат спънка по пътя към мечтаната от нас усмивка като липса на време или непрестанно появяващи се други цели. Но сега, в който осъзнаем че най-ценни сме ние, когато сложим себе си в центъра на своя живот, тогава осъзнаваме и какъв брой е значимо първо да се погрижим за себе си.

Болезнени ли са естетичните стоматологични операции?

- Отдавна мина времето, в което пациентите стискаха облегалката на зъболекарската софа от болежка. Модерната стоматология предлага изцяло безболезнено и нетравматично лекуване. Така че страхът от болежка не е фактор, който да оправдава отлагането на мечтаната смяна в усмивката. Повярвайте ми, това решение може да промени живота ви вечно в по-добра посока, виждал съм го през годините с очите си.

БЕЗПЛАТНА ЕСТЕТИЧНА КОНСУЛТАЦИЯ при водещите експерти по естетична стоматология в Medical Dent, може да получи всеки записал час в от 18 до 23 юли.
Тел. за записване на час: 02/4738798. Имайте поради, че местата са лимитирани.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР