Казват, че най-сладките неща са безплатните, но днес техният списък

...
Казват, че най-сладките неща са безплатните, но днес техният списък
Коментари Харесай

8 неща, които престават да бъдат безплатни

Казват, че най-сладките неща са безплатните, само че през днешния ден техният лист става все по-малък и по-малък. Все по-често някои от досегашните спомагателни богатства стартират да ни се оферират против възнаграждение.

По-долу посочваме някои артикули и услуги, които са били безвъзмездни, към този момент се постанова да даваме пари за тях.

Допълнителните услуги на самолетните компании

Днес самолетни билети може да наподобяват много евтини. Но не се заблуждавайте.

Ако плащате по-малко за самолета, това не значи, че общата цена на пътуването ще бъде също толкоз ниска.

Много от спомагателните услуги на самолетните компании, които са били включени в цената на билета, към този момент изискват в допълнение възнаграждение.

Това включва транспорт на багаж, храна и развлечения на борда на самолета, избор на място и доста други.

Водата в заведенията за хранене

Никой не желае да наподобява свидлив, само че от време на време, когато желаеме да пием чаша вода в ресторант, цените за нея са объркващи.

Освен това в някои заведения за хранене водата даже не е посочена в менюто, до момента в който при инспекцията цената на сметката се оказва, че тя е включена в общата сума.

Хотелски улеснения

Както при обстановката с самолетните компании, цената на пребиваването в хотел една нощ може да наподобява много ниска, само че това е единствено върхът на айсберга.

През последните няколко години хотели от ден на ден започнаха да вземат спомагателни такси за услугите, които преди този момент са били в общата цена.

Например, потреблението на басейн или фитнес зала, вестници, спомагателни телевизионни канали в стаята, за паркинг, разчистване на пространства и доста други.

Доставка на храна

Може би на някой наподобява разумно, заведенията за хранене да доставят храна гратис, ако извършите поръчка за избрана сума.

Въпреки това заведенията за хранене нормално начисляват спомагателна такса за доставката.

Пластмасови торбички

Повечето то нас си спомнят за дните, когато в супермаркетите и други магазини на касата, даваха безвъзмездни пластмасови торбички, с цел да си сложим покупките.

Сега обстановката на доста места се е трансформирала и би трябвало да платите, въпреки и дребни стотинки, за пликчетата.

Банкиране

Преди в действителност беше доста мъчно да си проверим банковата сметка, в сравнение с в този момент, тъй като това изискваше физическо наличие в банковия клон.

Но в този момент, когато сме навлезли в ерата на високите технологии, банките постановат спомагателни такси за сходни услуги - да вземем за пример за мобилното банкиране и други интервенции, свързани с нашите банкови сметки.

Занимания със спорт за деца

Мнозина помнят времената, когато в множеството страни, с цел да се занимава със спорт детето просто трябваше да отиде в съответната спортна или сходна организация.

Там те употребиха гратис уреди и спортна екипировка, а от родителите се изискваше единствено да им купят подобаващи спортни дрехи.

Сега времената се трансформираха и няма съвсем никакви безвъзмездни спортни занимания. Освен това, родителите би трябвало да купуват и нужното съоръжение за практикуването на дадения спорт.

А от време на време, с цел да взе участие детето в спортни надпревари, е належащо и да се заплащат такси за присъединяване.

Медии онлайн

В ерата на интернет, печатните вестници и списания не се радват на толкоз огромно търсене, колкото преди. Свикнахме да следим медиите гратис онлайн.

Сега обаче всяко издание създава онлайн тактика за приемане на доходи от активността си, с изключение на от реклама. И все по постоянно ще се постанова за достъпа до цялостното наличие на съответната медия или част от него да се заплаща. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР