Казват, че най-хубавите неща се случват когато най-малко ги очакваш.

...
Казват, че най-хубавите неща се случват когато най-малко ги очакваш.
Коментари Харесай

Най-важното предстои

Казват, че най-хубавите неща се случват когато минимум ги очакваш. Късно тази нощ в Перу волейболните ни националки се класираха за полуфинал на чалъндж шампионата за продобиване на квота за Волейболната лига на нациите следващата година. „ Лъвиците” записаха две страхотни победи над Австралия и Пуерто Рико по пътя към задачата.

Двубоите се играят в малко необикновен час, който по принцип е предназначен за сън. Поради часовата разлика една част от почитателите пропущат срещите, различен е въпросът за телевизионното лъчение и намирането на линкове онлайн, които да удовлетворят желанията на потребителите. Разбира се, има ли предпочитание, има и метод. Затова в последните дни сънят не ни доближава, все пак сме щастливи, тъй като жертвата си коства. Нашите девойки ни зарадваха за следващ път в миналия месец, и към този момент са на две крачки от стремежи връх.



Волейболистките на Иван Петков за следващ път надскачат себе си – трудности не липсваха и освен това им пътешестване. Започвайки с двудневния преход до перуанската столица и дългите полети, и стигайки до не изключително положителните климатични условия в южноамериканската страна. Хладно време от едвам 15 градуса съпътства престоят на националките ни в южноамериканската страна. В деня преди шампионата " лъвиците " упражняваха в подготвителна зала, с неприветлива конюнктура и счупени прозорци. Въпреки това състезателките резервираха позитивизма и положителното си въодушевление, с цел да започват по най-хубавия метод.

Двата противника бяха напълно разнообразни един от различен – 13-ия и 42-ия в ранкинга на ФИВБ. По-долу разположеният тим – австралийският, няма особени достижения в историята си – взе участие два пъти на Световно състезание, като първия път завършва 12-и от 23 участници; вторият – 21-ви от общо 24 тима. Участва и в азиатските шампионати, където в предишното се радва на положителни класирания.



Пуерто Рико пък може да се похвали с няколко медала в шампионатите на района си – НОРСЕКА, както и на Панамериканските и Централно американските игри. В надпреварите на международно равнище – Световно състезание и Световно Гран При най-престижното им класиране е 10-12 място. Класира се едвам един път за Олимпиада – през 2016 година Тимът има своите звезди, които популяризират страната, само че до такава степен.

Българските състезателки както постоянно демонстрираха ужасно равнище, видя се още веднъж надграждането. А пътят е един – работа и единствено работа. Младите състезателки също демонстрираха голямо развиване, което също няма по какъв начин да бъде подминато. И все пак потвърдиха, че са заслужили местата си в тима.

Всички дружно потвърдиха, че можеш да постигнеш задачите си, само че е нужно просто някой да има вяра в теб, с цел да бъдеш по-доброто си Аз. Колективният дух – тим, треньори, екип и всички „ замесени” в това предизвикателство – наподобява е най-ефективната формула за триумфа. Разбира се, най-хубавото следва, само че би трябвало постоянно да отдаваме нужното на хора, които дават всичко от себе си в името на една-единствена цел. Това една по-различно определение за герои в актуалния свят – всеки от тях има борба, за която останалите може би не знаем, само че оставят сърцето и душата си в това, което обичат и което с изключение на специалност и пристрастеност, се е трансформирало в част от живота.



До заветния връх остава доста малко – да се изиграят единствено два дуела. Но те евентуално ще са най-изискващите, най-напрегнатите – колкото по-близо си до задачата, толкоз повече даваш от себе си. Всички старания досега си костват, костват доста повече от всевъзможни награди – тъй като завръщането измежду елита ще е най-ценният подарък и за отбора, и за почитателите.

До тогава ще броим часовете и ще чакаме оставащите провокации.

Програма на полуфиналите - ТУК

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР