Казват, че Март е най-женският месец от всички в годината.

...
Казват, че Март е най-женският месец от всички в годината.
Коментари Харесай

Коледата на една жена

Казват, че Март е най-женският месец от всички в годината. Аз по-скоро имам вяра, че това е декември. Също толкоз непредсказуемо, към този момент, време, с неговите причудливи по женски настроения. От всичко ни е посочил - и дъжд, и сняг, и киша, и стихии, и вятър, и слънце. Декември е месецът на фамилията, не просто, тъй като е студено и по дифолт всички са си по-често у дома, само че и тъй като пристигна ли декември, всеки планува по какъв начин да се събере със фамилията. Децата са във почивка, а по-предвидливите са олекотили служебните отговорности.

“И в случай че за мъжете Коледа се показва в даването на пари за дарове, " изтрайването на " нервността ", която в действителност им е приятна, то за дамата Коледа трае най-малко месец - „ Месец живот “. ”

Месец, в който тя, дамата, основава всяка секунда празничната естетика, атмосферата и хубостта. Месец на организация и поетапен план, с взор и нюх към всеки подробност – от извършването на покупки, през украсата, до празничното меню и несъмнено, подаръците. И както всяка жена, и тя ще вложи цялото си сърце, без значение какъв брой е изморена от работа и отговорности вкъщи, по какъв начин няма време за самата нея. Тя ще сътвори онази приказна атмосфера на коледен дух и споделеност, тъй като е жена и тъй като се ражда с тази задача.

Още даже преди декември да е пристигнал, ще почне да мисли за всичко, което следва. Ще тръпне като малко дете, в очакване на първия ден от месеца, с цел да извади коледната декорация и да декорира дома, да украси елхата. И, в случай че има щастието да е към този момент мама, ще показа тази наслада със своите най-любими същества. Ще насочи дребните коя декорация къде стои по-добре, кои гирлянди къде да окачат. Ще твори с тях.

После ще стартира да прави лист с хрумвания за дарове, в различен ще нахвърля хрумвания за покупки за празничната софра, а в трети – каква да е нейната визия и по какъв начин ще се разкраси, с цел да е неотразима в празничните вечери и нощи. Ще се чуди по какъв начин да открадне момент, от другояче претрупаната ежедневна стратегия за един бърз шопинг тур. Ще шмугне скритом торбите с дарове на тайните местенца, които като пристигна това време на годината, покорно се надяват, да бъдат запълнени с изненади. А като прескочи месецът своята половина, тя ще почне да разлиства оня, другия лист, с артикули за празничните менюта.

Ако е традиционалист и още помни по какъв начин майка й и баба й са приготвяли постните ястия за Бъдни вечер, и тя ще направи същото, с цел да сБъдне тайнството на Рождеството. В навечерието на 24-ти, ще прекади дома си с тамян, с цел да прогони неприятната сила и да пречисти пространството, а натрапчивият мирис на тази смола, ще се преплита с този на содена питка и постни гозби. Ще възпламени свещи, с цел да стопли пламъкът им нейния дом и очите на фамилията й.

А на самата Коледа ще подари безграничната си обич и отдаденост на своите най-любими хора под формата на безусловното си наличие и дарове, опаковани с готовност и любов, трепетно чакащи, там, под коледното дръвче, окичено с смес от купешка и ръчно направена от нея, декорация.
Ще се огледа в очите на своето семейство и в радостния им отзив ще прочете себе си и това, че макар многото задания и все недостигащото време, всичко си е коствало и си коства. Защото Коледата на една жена стартира още с раждането й, когато Съдбата я надарява с най-тежката и най-красива задача, да съзидава живот - от всичко и от нищо.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР