Казват, че мъдрите хора се пречистват в нещастието, а глупавите

...
Казват, че мъдрите хора се пречистват в нещастието, а глупавите
Коментари Харесай

Какво свършиха Борисов и Радев по въздушно капков път

Казват, че мъдрите хора се пречистват в нещастието, а глупавите се озлобяват. Дано българите се окажем от първата категория, макар някои очевадни изключения.
Дни откакто в България бяха регистрирани първите случаи на ковид, в Плевен и в Габрово, и часове откакто имахме първи смъртен случай в София, първите ни държавни мъже се изтърсиха с целия си антураж в двата наранени града. Бойко Борисов се опита да си надене на очите защитна маска в завода в Габрово, а Румен Радев застана в поза „ спокойно “, с цел да му премерят температурата в Плевен.
Похвално е, че демонстрираха храброст и отидоха в засегнатите градове. Сигурно наличието им би дало кураж на хората, в случай че се бяха въздържали от взаимни въпреки и индиректни нападки.
Радев сподели:„ Не би трябвало политиците да се вършим на лекари и противоположното. Нека не изпращаме неверни послания. Нека да не се всява суматоха. Най-важното сега е да избегнем страховете и суматохата, да не прекъснем публичния живот и да предизвикаме парализа. Указанията на Националния действен щаб са ясни. Но страната би трябвало да подкрепя с всички вероятни запаси и с капацитета, който има. Обръщам се към всички сънародници – доста е значима самодисциплината, оптималното ограничение на контактите и грижата за възрастните хора, тъй като те са най-уязвими. “
Борисов отвърна: „ Както тези наши дейности, по този начин и всички останали са напълно съобразени с рекомендациите на лекарите от Националния опративен щаб. Експертите ни споделят, а ние изпълняваме. Ето за какво съм сюрпризиран от думите на президента Румен Радев, който откогато има ковид у нас някъде беше липсващ “.
Заразата, споделят, се предавала по въздушно капков път. А взаимната ненавист и злобата? Толкова ли са надалеч един от различен Плевен и Габрово, че да не избухне зараза от обезсърчение и яд?
Във време на ковид хората не се ръкуват. Това демонстрираха президентът и домакинът му кметът на Плевен.
Със сигурност никой не желае от двамата генерали Борисов и Радев нито да се ръкуват, нито да се прегръщат, нито да си козируват. Хубаво щеше да е да не помнят нелепия си устен двубой най-малко в този миг и да покажат, че желаят нацията да е единна. Макар и на метър разстояние едни от други, както предлагат специалистите. Вирусът на омразата и отчаянието лети в ефира на доста по-големи дистанции. А единствено той ни липсва тъкмо в този момент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР