Казват, че лоша реклама няма, но къде бива начертана границата

...
Казват, че лоша реклама няма, но къде бива начертана границата
Коментари Харесай

Разработчик рекламира военната си игра с конфликта между САЩ и Иран

Казват, че неприятна реклама няма, само че къде бива начертана границата сред допустимата и неприемлива реклама? На този въпрос му се наложи да си отговори разработчик, който употребява напрежението сред Съединени американски щати и Иран след убийството на един от най-важните хора в ислямската република, с цел да популяризира своята военна игра, в опит да ускори интереса към нея, предава DailyDot.

Conflict of Nations: World War Three на Dorado Games е безвъзмездна браузърна игра, в която играещите могат да се включат в огромен боен спор, разигравайки разнообразни сюжети. В началото на тази година в формалния профил на играта в обществената мрежа Twitter се появява и известието, предизвикало голям брой отрицателни реакции. „ Иран стартира Третата международна война? Симулирайте всевъзможни WW3 сюжети, за които може да се сетите в Conflict of Nations в този момент! “, гласи известието на студиото.

„ Безвкусно. Докладвах тази реклама, като несъответствуваща. Призовавам и други да създадат същото “, гласи първия коментар. „ Това е непоносимо “, показва различен консуматор на Twitter. „ Надявам се компанията ви да се провали. Боже “. „ Изтрий си акаунта “, упорства различен консуматор на обществената мрежа. Други обаче не виждат нищо неприятно в рекламния трик на студиото, поздравявайки ги за своевременната реакция да употребяват опцията да разпространяват Conflict of Nations: World War Three. И на въпроса има ли неприятна реклама, отговорът скоро е даден, откакто водещи интернет медии разпространиха хода на Dorado, които направиха появяването си на страниците на Business Insider, обяснявайки, че те схващат отрицателните реакции и страховете, които всички ние имаме за неотдавнашен световен боен спор, само че играта е и опция хората да се изправят против страховете си и да се забавляват с други хора по света.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР