Казват, че животът е твърде кратък, но го осъзнаваме едва

...
Казват, че животът е твърде кратък, но го осъзнаваме едва
Коментари Харесай

7 признака, че не живеете пълноценно

Казват, че животът е прекомерно къс, само че го осъзнаваме едвам когато го преполовим и започваме да съжаляваме за някои свои избори. Помислете над тези два въпроса: Коя е била най-голямата ви фантазия и постигнахте ли я? Ако отговорът е “не ”, проверете посредством следните 7 признака дали губите скъпото си време. 

1. Прекарвате доста време с неща, които не би трябвало да вършиме.
Ако седите цяла вечер и с часове гледате телевизия или дремете в обществените медии, замислете се съществено. Защо избирате да прекарвате по този начин свободното си време и дали това ви оказва помощ да вървите напред, да създадете основа за бъдещето, което желаете? 

2. Оплаквате се прекомерно доста.
Някои хора, даже и без да го осъзнават, ненавиждат живота си и не престават да го споделят с другите. Вие от тях ли сте? Оплаквате ли се от шефа си, заплатата, шумните съседи? Ако да, може би просто проектирате отрицателната си сила върху останалите. Променете метода си на мислене и говорете на околните си за нещата, които харесвате, а не за това, което ви нервира.

3. Липсва ви възторг.
Изпитвате ли буйно предпочитание да вършиме нещо? Има доста хора, които всяка заран стават за работа, връщат се у дома, гледат телевизия, лягат си и усещат, че нямат пристрастеност за нищо, само че това не им прави усещане. Всеки от нас има нещо, което обича да прави, за което си мечтае в живота. Опитайте се да го преоткриете, с цел да извършите живота си по-вълнуващ.

4. Мислите ви са отрицателни.
Понякога мислите могат да съсипят деня ни. Хенри Форд споделя “Независимо дали мислите, че можете или не можете, и в двата случая сте прави. ” Това значи, че в случай че мислите, че сте прекомерно изтощени да вършиме промени в живота си, сте прави, тъй като към този момент сте взели своето решение. 
Епидемията накара българина да се концентрира върху същински значимите неща за пълностоен живот
Lidl показва факторите за пълностоен живот на българите преди и по време на изключителното положение 14 май 2020 година, София. Кризата до...
Прочети повече
5. Прекарвате доста време с хора, които не ви оказват помощ да се развивате.
Избягвайте “енергийни вампири ”, които изпиват силата ви и не ви връщат позитивната сила, от която всички имаме потребност. Избирайте познати, които ви карат да се чувствате горди и щастливи в компанията си.

6. Пристрастени сте към смарт телефона си.
Смартфонът е комфортен и наложителен в наши дни. Помислете защо го употребявате. Ако въздейства на отношенияти ви с хората, в случай че сте залепени за екрана, до момента в който вечеряте със фамилията, или в случай че си чатете, до момента в който пиете кафе с другар, пропускате същността на живота и не може да се посветите същински на хората, които са значими за вас. 

7. Харчите за ненужни неща.
Има огромна разлика сред “искам ” и “имам потребност ”. Постепенно тази разлика става все по-неясна и през днешния ден не постоянно осъзнаваме кое е значимо за нас и кое не. Склонни сме да даваме пари за изцяло ненужни движимости. Помислете си, че в действителност имаме потребност единствено от няколко неща в живота: вода, храна, дом, обич. Всичко останало е екстра, това ще ви помогне да се фокусирате върху същински значимите неща.

Ако всичко това ви наподобява познато, не се отчайвайте. Може да измененията живота си, само че първо би трябвало да се отървете от вътрешния глас, който ви споделя, че това е невероятно. Най-голямата спънка в живота ни са мислите в личната ни глава. Променете метода си на мислене и говорене и последователно ще се радвате на позитивни промени в живота си. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР