Казват, че животът е кратък, – вечно. Ако има място,

...
Казват, че животът е кратък, – вечно. Ако има място,
Коментари Харесай

5 изложби в София, които да посетите този месец

Казват, че животът е къс, – постоянно. Ако има място, на което за малко можем да забравим за ежедневните си грижи и преходните проблеми, то това са галериите. Така че за какво не „ имунизираме душата си ” с малко от неговата сила. Ето пет изложения в София, които да разгледате през март.

Галерия „ Васка Емануилова ”

Липсва ви Париж и свободата да пътувате до красивия френски град? Непременно посетете галерията, която се намира в непосредствена непосредственост до парка „ Заимов ”. До 11 април там можете да видите произведения, показани под заглавието „ Срещи в Париж ”.

През лятото на 1939 година в тримилионния международен културен център се среща огромна група български специализанти, така наречен „ българска колония “. Сред тях е и Васка Емануилова, само че също и Ненко Балкански, Илия Бешков, Ангел Вълчанов, Асен Разцветников, и доста други. Те посещават музеи, катедрали, архитектурни монументи в Париж и покрайнините. Следи от видяното и претърпяното от тях могат да бъдат видени в този момент в столичната изложба.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР