Казват, че фокусниците се раждат такива, а в сърцето им

...
Казват, че фокусниците се раждат такива, а в сърцето им
Коментари Харесай

Ненчо Илчев с първа книга за фокуси - slava.bg

Казват, че фокусниците се раждат такива, а в сърцето им постоянно има място за нови магии. И в случай че геният е наложителното изискване, то упорството в преследването на огромната фантазия и безкрайната отдаденост на нейно величество Илюзията прибавят нови завършения. Ненчо Илчев е следващото доказателство, че когато вълшебствата те изберат, би трябвало да ги следваш. Това прави през цялото време известният артист, който открива в ранна детска възраст пристрастеността си към триковете на сцената.

Съдбата го среща с огромните майстори илюзионисти, измежду които Мистер Сенко, Орфи и Лепас, а най-близките хора – фамилията и приятелите, поддържат най-голямата му пристрастеност – вълшебствата. На 3 декември излезе от щемпел първокласното цветно издание „ Забранената книга за фокуси “ на актьора и фокусника Ненчо Илчев. Всеки фокус е магия, малко знамение, което озарява публиката. А Ненчо споделя с читателите си, дребни и огромни, тайните на 51 фокуса. Всеки от фокусите е показан малко по малко, с цел да бъде елементарно разбрана техниката за осъществяване, и трикът, който би трябвало да се пази от наблюдателността на фена.

Към книгата са включени и реквизити за изработката на три от описаните фокуси – сигурно ще се изкушите да пробвате гения си. Така елементарно ще усвоите типичен фокуси като „ Невидимата монета “, „ Изчезващата вода “, фокуси въженца, топчета, зарчета, бобчета и кибритени кутийки. Уводната част споделя за първите „ магьосници “ Айзък Хаукс, за Жан Южен Робер – Худин, който поставя началото на модерната магия със своите „ Фантастични вечери “ в Париж, за 90-минутното шоу на първата двойка илюзионисти Джей Ен Маскелин и Кук в Англия, за Аликзандър Херман, който пръв постанова атрактивното театрално облекло, и несъмнено, за Хари Худини – първият магьосник, който вкарва взаимодесйтвието с публиката като част от шоу програмата, и първият, който умее да изчезва и да се транспортира в действително време.

Легендарният маг Дейвид Копърфийлд реализира може би най-големия зрителски интерес (идол и за самия Ненчо Илчев) – билетите за шоуто му в Лас Вегас се разпродават месеци напред. Българският актьор и магьосник е от дребното, които се срещат персонално с него и сбъдват детската си фантазия. „ Публиката е моят най-верен сътрудник, консултант и другар. Тя има безпределно любознание и е склонна да ме последва на всички места.

Това, което мога да ѝ обещая, е, че постоянно ще я повеждам в нови светове, непредвидени направления и ще споделяме дружно откритията от чудото да бъдеш жив! “ – споделя Ненчо Илчев след срещата си с Д. Копърфийлд. Биографията на Ненчо е цялостна с чудеса – през днешния ден е звезда в известното тв шоу „ Комиците “, има съвсем цялостната сбирка с фокуси на МистерСенко, в лицата на Любо Нейков и Евтим Милошев намира същинска поддръжка както в работата си, по този начин и в набирането на списък за илюзионисти; като студент попада в класа на Стефан Данаилов, който развива артистичния му талант… Затова с чиста съвест Ненчо Илчев изоставя фамилната специалност на зъботехник без раздор… и това си е знамение: той цялостен живот среща цялостното схващане от страна на родителите си даже и за най-лудите си хрумвания.

Те даже му създават неестествен палец – главен атрибут в илюзионното изкуство за доста фокуси. В биографичната част на „ Забранената книга за фокуси “ ще прочете още по какъв начин може един костюм да смае и Васил Найденов, и военните по време на парад; какъв е новият илюзионен театър в спектакъл „ Българска войска “ и какво остава в сърцето на актьора зад завесите на спектакъла. Предстоящи представяния на книгата са на 13.12. (петък) 2019 година – 18,00 – 19,00 ч. – Панаир на книгата НДК, щанд 110 на Книгомания (партер, до статуята) – разпределяне на подписи от Ненчо Илчев и на 14.12. (събота) 2019 година – 10,30 ч. – Литературен клуб „ Перото “ – Детско шоу с фокуси с Ненчо Илчев: входът е свободен; „ Забранената книга на фокуси “ ще се продава на място.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР