Казват, че човек започва да остарява, когато изгуби детското в

...
Казват, че човек започва да остарява, когато изгуби детското в
Коментари Харесай

Спорт за малки и пораснали деца

Казват, че човек стартира да остарява, когато изгуби детското в себе си. Аз съм същински благополучен, че с помощта на спорта и баскетбола се трансформирам в дете всякога, щом хвана оранжевата топка.
Започнах да пиша тази тематика с голямо наслаждение, защото желая да споделя нещо значимо както на сина ми, по този начин и на моето юношеско аз. Щях да съм признателен, в случай че някой да ми беше дал тези препоръки, когато аз израствах.

Храненето при подрастващите
Навремето имахме треньор, който ни даваше съвет да ядем шоколад преди мач. За благополучие, имахме и такива, които бяха посветили известно време да понатрупат съществени знания за храненето при подрастващи спортисти, и знаеха, че подобен метод ще е нездравословен за представянето ни. Разликата в напредъка, който бележехме, водени от втория вид треньори, беше голяма.
Искам да споделя с вас тези неща, тъй като са значими за развиването освен на младите спортисти, само че и на всяко дете.


Основни правила
1. Време / Час на хранене – той има сериозно значение за образуването на потребни привички и положителната работа на метаболизма. Определените часове за хранене са причина и за усъвършенстване на тежестта . Това от своя страна прави детето по-жизнено, пламенно, а в спорта - по-способно, тъй като има сили, без обаче да чувстав тежест по време на тренировки. Стига, несъмнено, храненето да е съобразено и с подготвителния режим.
2. Важни хранителни субстанции
Независимо каква диета или метод на хранене спазвате, хубаво е да имате поради, че

Растящият организъм има потребност от всички съществени хранителни субстанции – т.е. макронутриентите. Това са белтъчините, мазнините и въглехидратите.

Ако едни са значими за построяването и оформянето на мускулатурата, то други имат грижата да пазят вътрешните органи, а трети дават отговор за енергийните ресурси. Затова би трябвало да има уравновесен банкет на всеки от тях.

3. Избор на храна
Тук имам поради точно дали за десерт да има купичка плодове или да изяде и един сладолед. Това никога не значи детето да не яде сладолед, само че когато има опция дано първо бъде хубавата, здравословна и пълноценна храна, а чак по-късно „ празните калории “ от сладоледа, чипса и така нататък Така първо ще бъдат набавени значимите за растежа субстанции, а даже да се одобряват нездравословни храни - те ще са в доста по-малко количество.
4. Размер на порциите
Вижте една картинка, която онагледява доста просто и разбираемо по какъв начин се дефинира порциона на главните хранителни субстанции в едно хранене

Тук:
Дланта са белтъчините
Шепата - въглехидратите
Палецът – мазнините
Специално за децата: Юмрукът - зеленчуците
Излишно е да ви споделям, че размерът на порциите има значение и че е извънредно мъчно да надбягаш някого, в случай че преди ½ час си изял ½ тенджера спагети . Просто си представете, че тичате с тях в ръце.
5. Хидратация
Ние всички, без изключение, се раждаме с избран % вода в тялото си и с течение на времето и процесите на израстването и стареене, той понижава. И в случай че при вас, които четете тази публикация, той е сред 55-65%, то при деца на възраст сред 5 и 15 години, той варира над 75% . Ето за какво хидратацията или другояче казано приема на течности, главно вода, е витално значим, с цел да запазим организма освен деен, само че и здрав. Сами разбирате какъв брой по-бързо ще настъпи дехидратация при едно дете, в сравнение с при възрастен субект.
Препоръчително е, изключително при деца, които спортуват, да се взимат витамини и минерали, те също способстват за хидратацията и запазването на положителния водно-солеви баланс. Дори през лятото да не стопират да пият  жизненоважни витамини и минерали, с цел да подсигуряват че децата се хранят пълноценно.
Витамини Марсианци съдържат целият нужен набор от витамини и минерали в оптимална доза, нямат консерванти, изкуствени оцветители и алергени. А другите разновидности – под формата на смучещи таблетки или желирани марсианчета с добавка на ехинацея или черен бъз, или бетаглюкани, обезпечават опция за избор на най-подходящата композиция по отношение на възрастта, усета и положението на детето.
 


Прочетете още за водноразтворимите и мастноразтворимите витамини.

Защо е толкоз значимо да се храним вярно? С какво това ще ни помогне? 
1. Може да се вършат по-добри тренировки
2. Дава ни мощ и сила
3. Премахва непотребните мазнини
4. Мускулите са по-големи и по-силни
5. Предпазва ставите и понижава риска от травми
6. Подобрява работата на цялото тяло
7. Подпомага растежа и развиването на спортиста
8. Подобрява работата на мозъка
9. Подобрява съня
10. Предпазва от заболявания
Препоръчваме артикули за имунитет в този момент, изключително когато децата ще се връщат на градина.
Серията „ Марсианци ПРОимун “ е скъп асистент във всичко това с богатия си комплекс от бетаглюкани, черен бъз от плод и от цвят, шипка и витамин CЗаедно тези три естествени съставки подкрепят естествената отбрана на детския организъм против вирусни и простудни положения. Препоръчително е да се одобряват в дейния сезон на настинките и грипа или преди потегляне на градина.


Прочетете още по какъв начин да подготвите детския имунитет.

Движението за децата – незаместим фактор за пълноценното и здравословно израстване
Педагогическото ми обучение ми даде привилегията да работя с деца още по време на следването си. Освен практиката ми в системата на образованието, изнасях открити уроци на деца, лишени от родителска грижа, упражнявах и подрастващи спортисти при специализацията си по „ Диететика “ във Франция. Водил съм групи деца на спортни лагери и знам какъв брой доста дава спортът на едно дете.
Не знам дали има потребност да прибавям към хилядите аргументи, които можете да намерите в интернет, за изгодите от тренировките при децата, само че въпреки всичко ще акцентира на някои:
- Намаляват риска от затлъстяване – фактор с особена тежест поради тревожните трендове на затлъстяване при децата
- Подобрява работата на сърдечно-съдовата система и на белите дробове -
- Подобрява съня и понижава риска от хронично мускулно напрежение, в резултат на което детето може да страда от болки в гърба и главоболие
- Подпомага вярното израстване и оформяне на целия двигателен уред – кости, мускули, сухожилия и ставни връзки.
Прочетете още Упражненията са потребни за здравето! Как и по кое време би трябвало да запознаете вашите деца с упражненията?
Часовете, прекарвани на чина, в наши дни постоянно са следвани от,часове прекарвани на компютъра у дома. Заседяването е новото затлъстяване! Този камшик удря най-силно точно към момента неукрепналата детска мускулатура. Подобряването на стойката, предотвратяването на гръбначни изкривявания, т.нар „ смъкнати плещи “, даже походката - всички са директно свързани с физическата интензивност. Спортът е методът детето да стои надалеч от кабинетите по кинезитерапия.

Създаването на табиет, на възприятие на нужда да спортува е един от най-хубавите дарове, които човек може да направи на детето си.





5 неща, с които спортът ще ви помогне в живота
Настрана от чисто физиологичните изгоди от тренировките, желая да посочи някои неща, от които и аз самият съм бил повлиян и считам, че са значими в развиването на личността
- Повишава самочувствието на детето и увереността във опциите си – „ дай пет “, потупване по гърба и поддръжката на съотборник или треньор оказват помощ в построяването на самочувствие. Тук обръщам внимание, че не трябва да се фокусирате върху успехите и загубите като стълбове на увереността му; това може да изиграе неприятна смешка. Градивната рецензия е доста значима, с цел да му помогнете да се научи да приема слабостите си и да работи върху тях. Как да бъдете градивни? Когато го насърчавате да тренира, би трябвало да се интересувате дали съревнованието/ тренировката му е харесала, какво тъкмо му е харесало и какво мисли, че може да направи по-добре, вместо просто да питате дали е победило или изгубило.
- Развива и усъвършенства информационните умения на детето, способността му да се приспособява и социализира в друга среда без това да разсънва възприятие на паника и неустановеност. Спортът е повсеместен език и той ти дава опция да изразяваш страстите си по-градивно. Да създаваш другарства и да чувстваш принадлежност. Подобни умения ще оказват помощ и за бъдещото им личностно и кариерно развиване.
- Учи те да печелиш, само че и да губиш. Това е значимо, тъй като в множеството неща в живота ще има печеливши и губещи. Не е неприятно да имаш спортен дух и да си борбен, само че

Трябва и да умееш да превъзмогваш загубите и да ги ползваш, с цел да се развиваш, вместо да се чувстваш сломен.
Да станеш ядовит, нападателен или незачитащ разпоредбите в резултат на загуба, е декаданс. Решението, колкото и банално да звучи, е да се изправиш бързо и да опиташ още веднъж.
- Спортът основава дисциплинираност. Това е нещо, за което мога да приказвам с часове, от персонален опит. Особено, когато сте в екипен спорт и сте един за всички и всички за един, нямаш право да нарушаваш дисциплината, тъй като от това ще изгуби целият тим.
- Няма „ Аз “ в отборните спортове – отборната работа е умеене, което би трябвало да се тренира от ранна възраст. Да познаваш мощните и слабите страни на съотборниците си, да се предпазваш от минусите и да използваш преимуществата е въпрос на взаимоотношение, което лишава време, само че също и предпочитание за отборна работа, което се възпитава от разбирането какъв брой скъпа е тя, с цел да се наслаждавате на играта.
Тренер Стеф

С „ Марсианци “ към „ Космически забивки “ – дребната ни смешка с паметния филм от 1996 година с присъединяване на Майкъл Джордън, който и до ден сегашен съгласно мнозина е най-великият баскетболист на всички времена.
Открийте Марсианско галактическо пътешевствие за децата си тук.

Стефан Терзийски, фитнес специалист и създател на Bestefficient ™

За мен Гугъл знае: Магистърска степен " Фитнес, Спорт, Здраве " Диететика - специализация във Франция Кондиционна подготовка на професионални спортисти в Париж Онлайн тренировки и консултиране – посредством образование

Ти би трябвало да знаеш: Обичам специалността си и за мен всеки човек, който избере да работи с мен и всеки случай е специфичен:)

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР