Казваме го направо: 1917 не е просто поредното попълнение в

...
Казваме го направо: 1917 не е просто поредното попълнение в
Коментари Харесай

Какво да очакваме от номинирания за Оскар 1917“

Казваме го напряко: " 1917 " не е просто следващото попълнение в редиците на военните филми, тъй като е измежду най-хубавите правени (и гледани от нас) до този миг.

Всъщност, той е въодушевен от прекарванията на Алфред Мендес - дядото на режисьора Сам Мендес, който е взел участие в Първата международна война и, несъмнено, е разказвал на фамилията си десетки случки от фронта. Една от тях е и в основите на " 1917 ".

А историята е следната: батальон от войската на дядото на Сам Мендес е разрушен от врага; някой би трябвало да стигне до него и да прибере назад оживелите, Алфрес Мендес взема решение да рискува непринудено живота си, с цел да извърши задачата.
 Снимка 463217

Годините и въображението на Сам Мендес основават от смелия героизъм на дядо му кино лентата " 1917 " - измислена история за опита на двама английски бойци да прекосят фронта, с цел да доставят значимо известие, от което зависи животът на хиляди. Ето и каква е обстановката.

Втори батальон на английската войска е отцепен и оставен без връзки. В тази спешна обстановка командващият полковник Макензи (Бенедикт Къмбърбач) счита - уви, неправилно, че са притиснали немците и приготвя атака.

Щабът на английската войска е получил информация, за която Макензи и хората му даже не допускат. Единственият метод да се свържат с полковника, с цел да анулира самоубийствената офанзива, е да изпратят двама души, които да ги предупредят.
 Снимка 463221

За задачата са определени ефрейторите Блейк (Дийн-Чарлз Чапман) и Скофийлд (Джордж МакКей), които имат построена мощна връзка между тях. За първия обаче задачата е доста по-лична, тъй като от триумфа ѝ зависи животът и на по-големия му брат. Така стартира и огромната конкуренция на Блейк и Скофийлд с времето, с войната и със гибелта.

За следващ пък оставаме впечатлени от майсторството на Сам Мендес, само че би трябвало да отдадем заслуженото и на Роджър Дийкинс, виновен за кинематографията на " 1917 ".
 Снимка 463219

Известен с уменията си да се възползва от естествената светлина, Дийкинс усложнява снимачния развой, с цел да се почувстваме в окопите, подгизнали и омазани в тиня до ушите - тъкмо като героите във кино лентата. И несъмнено е съумял.

" 1917 " няма да ни остави и да скучаем, тъй като ловко редува по-бавни подиуми с разговори с такива със забързано деяние, които ни карат да сграбчим ръба на седалката в киното и да затаим мирис в очакване.

Премиерата на " 1917 " е на 24 януари
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР