Казвам се Тео Янсен. Опитвам се да създам нова форма

...
Казвам се Тео Янсен. Опитвам се да създам нова форма
Коментари Харесай

Зелена светлина: плажните зверове на Тео Янсен

Казвам се Тео Янсен. Опитвам се да основа нова форма на живот - на плажа, където съм роден преди 70 години.

Бреговете край холандския град Хага. Тук живеят „ плажните зверове " на Тео Янсен. Физик, създател, откривател - от години той улавя силата напразно, с цел да вдъхне живот на великански статуи. Детска фантазия, от която Тео Янсен в никакъв случай не се отказал.
Тео Янсен: О, тези зверове ми предизвикаха толкоз безсънни нощи. Мисълта за тях е завладяваща. Това е пристрастяване.
Тео Янсен постоянно е намирал ентусиазъм във вятъра. През зимата, когато поривите станат смразяващи, нормално се появяват и хрумвания за нови зверове. През пролетта създателят стартира изработването им, с цел да ги пусне на независимост през лятото. Цикъл, на който е зависещ животът на изобретателя.

Хората от крайбрежието край Хага от дълго време са привикнали с наличието на плажните зверове.

За мен постоянно е специфичен миг, когато срещна „ зверовете ".Тео Янсен: Беше огромна чест от НАСА да ме поканят да показва „ зверовете си ". И мисля, че ги показах доста добре.
А дали „ зверовете " на Тео Янсен ще се заселят на друга планета?

Тео Янсен: О, не мисля! Но въпреки всичко се надявам това да се случи.
Засега „ плажните зверове " се възпроизвеждат на Земята. С помощта на почитатели на холандския създател. Тео Янсен решил да направи налични плановете, с цел да научи повече хора да улавят силата напразно. Почитателите му към този момент са хиляди.

Те употребяват характерната сглобка, създадена от създателя, с цел да накарат нови, дребни създания, да оживеят под напора напразно. Процесът основава истински кръговрат, задвижван от съчетанието сред хрумвания и кинетична сила.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР