Казва, че иска да види колата по пътищата в цял

...
Казва, че иска да види колата по пътищата в цял
Коментари Харесай

Ердоган подкара първия турски електромобил

Казва, че желае да види колата по пътищата в целия свят

Ердоган тества първия турски електрически автомобил лично произвеждане
(снимка: @RTErdogan / Twitter)

Турция сподели първия си автомобил лично произвеждане – той е електрически. „ С видетели сме на сбъдването на 60-годишна фантазия ”, съобщи президентът на страната Реджеп Таип Ердоган и тества персонално колата.

Прототипи на електрически седан и кросоувър бяха демонстрирани в петък от консорциума TOGG. „ Заедно ставаме очевидци на сбъдването на 60-годишната фантазия на Турция ”, сподели Ердоган. „ Когато забележим този автомобил по пътищата по света, ще реализираме задачата си ”, добави президентът, представен от Ройтерс.

Турция възнамерява да създава до 175 000 електрически автомобила годишно. Според предварителните разчетни, планът за произвеждане на електрически автомобили ще коства 22 милиарда турски лири (3,7 милиарда долара) за интервал от 13 години.

„ Когато забележим този автомобил по пътищата по света, ще реализираме задачата си ”, сподели Ердоган
(снимка: @RTErdogan / Twitter)

На премиерата в софтуерния център в град Гебзе, провинция Бурса, Ердоган съобщи, че Турция се стреми освен да продава личния си автомобил на вътрешния пазар, само че и в чужбина, започвайки от Европа.

Според решение на президента, планът ще получи държавна поддръжка под формата на данъчни облекчения. TOGG ще построи индустриални мощности в автомобилния хъб в Бурса, Северозападна Турция. Консорциумът ще създава 5 модела. Правителството подсигурява закупуването на 30 хиляди електрическия автомобил до 2035 година

Турция възнамерява да създава до 175 000 електрически автомобила годишно
(снимка: TOGG / Twitter)

Консорциумът „ Turkish Cars Initiative Group ” (TOGG) е основан в средата на 2018 година от пет компании, в това число Anadolu Group, BMC, Kok Group, мобилния оператор Turkcell и Zorlu Holding (компанията-майка на производителя на тв приемници Vestel). Турция е измежду главните производители на коли за Европа с марките Ford, Fiat Chrysler, Renault, Toyota и Hyundai.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР