Казусите с отнетите от социалните служби в чужбина българчета се

...
Казусите с отнетите от социалните служби в чужбина българчета се
Коментари Харесай

Увеличават се случаите на отнети българчета от социалните служби в чужбина

Казусите с отнетите от обществените служби в чужбина българчета се усилват. Това съобщи общественият министър Деница Сачева пред БНР.
„ През последните години зачестява работата на консулите и на Държавната организация за протекция на детето във връзка с сигнали, които получаваме от такива хора, най-много от Норвегия, от Германия, имаме от Холандия, от Италия, в това число имаше и от Хаити, Съединените американски щати “, описа Сачева. Тя акцентира, че мъчно се синхронизират законодателствата в другите страни, свързани със фамилията.
„ Много пъти това, че се раждат деца без публична връзка, или пък това, че нашите сънародници не постоянно съблюдават процедурите и вършат по този начин, че децата им да са български жители, основава огромни проблеми по-късно, когато те се извърнат към страната с молба да получат отбрана “, добави общественият министър.
По отношение на терзанията на съперниците на новия Закон за обществените услуги в частта му за децата Сачева акцентира, че в българския модел на обществена политика въобще не може да се приказва за трайно извеждане на малчуганите. 1800 от децата в риск са върнати в биологичните им фамилии или в разширена фамилна среда от най-близки родственици. Под 1000 са изведените малчугани, само че по техните случаи се работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР