Казусът, свързан с възнагражденията на 150-те шивачки в Дупница, работили

...
Казусът, свързан с възнагражденията на 150-те шивачки в Дупница, работили
Коментари Харесай

Още за 150-те шивачки от Дупница, работили за италиански фирми без заплати

Казусът, обвързван с възнагражденията на 150-те шивачки в Дупница, работили за италиански компании, само че не получили заплатите си за друг минал интервал, е на път да се позволи. Всяка от шивачките има да получава по около 1200 до 2000 лв.. Сред тях има и бременна в деветия месец жена, която е работила за италианска кино лентата 18 години. И тя се усеща излъгана и несигурна дали ще може да получи компенсациите си за майчинство. 

След две срещи на място пред портала на предприятието с омбудсмана Мая Манолова и с президента на КНСБ Пламен Димитров преди седмица, е открит сякаш единственият вероятен излаз – от вторник шивачките подават заявки да бъдат съкратени, с цел да могат да се записват на борсата като безработни, както и второ заявление до НОИ – за изясняване на осигурителните им права.

Италианският шеф се крие, само че въпреки всичко е изпратил един от изпълнителните шефове, който да разписва заповедите за редуциране и да връща трудовите книжки на дамите.

За настроенията на изнервените до дъно работнички и за новата обстановка при тях е репортажът на кореспондента на БНР в района Кирил Фалин – чуйте го от звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР