Казусът се заплитаСофийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу

...
Казусът се заплитаСофийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата: Не разследваме Лена Бориславова заради ББР

Казусът се заплита

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно произвеждане против длъжностно лице поради подписан неблагоприятен контракт сред ББР и юридическа адвокатска фирма. Това оповестяват от държавното обвиняване, като прецизират, че от 2017 година насам, след корекция в Закона, следствията не са против лица.

Повод за инспекцията е сигнал, подаден в Софийската районна прокуратура и КПКОНПИ, в който се твърди за злоупотреби с възнаграждения за юридически услуги. Парите били изплащани от ББР на частна адвокатска адвокатска фирма, освен това в повишени размери. Обемът активност, за която се получавало заплащане от близо 14 000 лева месечно, бил прекомерно дребен.

Периодът, за който се ревизира обгръща времето, когато министър на стопанската система и надлежно принципал на банката е Кирил Петков. А лицето, за което в сигнала се твърди, че е получавало високите възнаграждения, е Лена Бориславова. По това време тя била чиновник в адвокатската адвокатска фирма.

Заради следствието, в което са намесени висши държавни служители, то е трансферирано в Софийската градска прокуратура, която е способена по случая.

Обвинителите ще ревизират дали, какъв брой, на какво съображение и кой вероятно е изплатил възнаграждения на Бориславова. За задачата са конфискувани копия на договорите сред ББР и адвокатската адвокатска фирма.

В същото време Бориславова разяснява: "Прокуратурата може да проверява, колкото желае. За мен това граничи с някаква политическа акция. Аз персонално не съм подписвала никакъв контракт от името на банката или на адвокатската фирма. "

Това съобщи пред медиите началникът на политическия кабинет на министър-председателя в оставка Кирил Петков Лена Бориславова.

Тя изясни, че от медиите е схванала тази вест и, че нито е търсена, нито разпитвана. "Знам, че от Българската банка за развиване (ББР) са изисквани документи ", уточни Бориславова и добави че "ББР сега се оправя ужасно и очевидно това на някой не му харесва ".

Няма какво да крием, ще спомагаме както сме го правили до момента. Чакам да схвана какво още са измислили, заключи началникът на кабинета в оставка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР