Казусът с военния завод „Емко” приключи със споразумение между държавата

...
Казусът с военния завод „Емко” приключи със споразумение между държавата
Коментари Харесай

Сагата Емко приключи, протестите се отменят

Казусът с военния цех „ Емко” завърши със съглашение сред страната и предприятието. Заради постигнатата сделка митингите на служащите се анулират.

Това стана след среща сред премиера Бойко Борисов, икономическия министър Емил Караниколов и представители на оръжейната компания – притежателят Емилиян Гебрев, както и финансовият шеф на „ Емко”.
Държавата застана зад тила ни , съобщи след срещата Гебрев.
„ Днес е един доста прекрасен ден. Жалко, че по този начин късно настъпи и тъпо, че в последния миг се обърнахме към премиера за помощ. Всичко беше тествано от негова страна, всичко беше конкретизирано дружно с министъра на стопанската система. Взе се вярното решение за нашата страна като цяло, което значи да запазим нашия имидж на България на външните пазари. Да работим все по този начин сполучливо, както сме работили до момента. Това съдействие сред страна и частна компания да продължи да работи напред. Убеден съм, че ще продължим да работим в съдействие. Уверен съм, че няма по никакъв метод да се повтори това нещо “, разяснява той.
„ Външният пазар е много комплицирано нещо, само че благодарение на страната постоянно се съумява. Протестът, който беше плануван за на следващия ден, е анулиран и няма да се състои “, сподели още Емилиян Гебрев.
„ Може би беше хубаво това, което стана, с цел да се изчистят някои неясноти и оттук насетне съм уверен, че няма да се случи сходно нещо”, добави той.
Гебрев благодари особено на премиера Борисов за намесата му и призна като неточност от тяхна страна, че са се обърнали толкоз късно към него, съобщи бтв.
До митингите на се стигна откакто договорите на " Емко " бяха дадени на ВМЗ-Сопот, защото лицензът за търговия на завода беше лишен. В края на предходната седмица обаче страната върнна отнетия лиценз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР