Казусът с умъртвяването на варненския културист Николай Димов – съпруг

...
Казусът с умъртвяването на варненския културист Николай Димов – съпруг
Коментари Харесай

Свекървата на Мейзер: Освобождаването ѝ е обида към паметта на сина ми

Казусът с умъртвяването на варненския културист Николай Димов – брачен партньор на Анита Мейзер, за чиято гибел беше упрекната точно тя и приета за отговорна на два пъти от Окръжния съд във Варна, взе нов, следващ завой. Фамозната силиконка бе освободена против парична гаранция от Апелативния съд във Варна, а това нажежи пристрастеностите до огнено алено – какъвто е и самият тайнствен случай със гибелта на Николай.

„ Иcкам да ме освободите от ареста. Не се усещам добре. Имам болки в дясната гърда. Срокът не употреба на силиконовите импланти изтече преди четири години. Докторът, който ме прегледа, не е сигурен още какъв брой ще мога да продължа да нося силикона. Според него години може да няма проблем, само че може и още на следващия ден да възникне “, съобщи тя пред правосъдния състав на Апелативния съд във Варна Мейзер.

Варненската сексбомба и юристите й акцентираха, че с изключение на изтеклата валидност на колосалните по мярка гръдни импланти, с които Мейзер нашумя като „ българката с най-големия силиконов бюст “, тя има здравословни проблеми с щитовидната жлеза и бактериална зараза. След къс размисъл тричленният правосъден състав реши да освободи Мейзер против 5000 лв. гаранция, която тя явно готова е внесла неотложно, написа „ ШОУ “.

Скандалната миска към този момент се е прибрала в злополучния си мезонет, където в късните часове на 13 август 2016-а се е разиграл истински хорър. И до момента в който тя мисли за здравословното си положение, съдът умува над материалите по делото и какво решение да вземе, истината за гибелта на Николай Димов си остава все там, където беше – в миманса. Той беше открит мъртъв в дома на Мейзер – в баровска кооперация против резиденция „ Евксиноград” във Варна в дребните часове на 14 август 2016 година.

Самата Анита изреди редица разнообразни, разнопосочни и взаимоизключващи се версии за гибелта на мъжа си, а самото досъдебно произвеждане и обвиняването против нея на процедура бяха построени точно върху един от нейните разкази, който на процедура се явяваше и защитна теза. Сам по себе си този факт сътвори парадокс в досъдебното произвеждане, което съгласно редица специалисти не стигна до откриване на обективната истина, която комфортно остана някъде в миманса. Така или другояче Анита Желева, по мъж Мейзер - от брака си с американец, отиде на съд с обвиняване в причиняване на гибел по несъобразителност.

Няколко месеца по-късно – в края на декември същата година, Окръжният съд във Варна я призна за отговорна и я осъди на 3 години затвор, което дефакто беше извънредно удобна присъда поради извънредно неизяснените условия към гибелта на Николай и редицата въпроси, които останаха без отговори. Въпреки това, както и способния съвет на юриста си Олег Атанасов, сексбомбата, която се прочу и като скандална носителка на купата „ Мисис България Свят “ 2014, реши да апелира присъдата.

Нае софийски юристи, които внесоха тъжба в съда, а на въззивната инстанция – Апелативен съд – Варна делото беше върнато на първоинстанционния съд за ново разглеждане поради процесуални нарушавания. Наново Окръжният съд в морската столица призна Мейзер за отговорна и я осъди на 4 години и два месеца отнемане от независимост. Последва ново обжалване на присъдата, а също по този начин и митинг на процесуалните представители на майката на Николай Петранка Димова, която е конституирана като частен обвинител.

Така се стигна и до актуалното дело, на което Анита Мейзер изскочи с поредна „ революционна “ версия – че въобще не е била в жилището. Разплаквайки се пред правосъдния състав, сексбомбата съобщи, че не била участвала въобще и не е поставяла никакви „ свински опашки “ – строителните стяжки, с които е бил душен културистът. По думите й тя била отишла до магазина и откакто се прибрала, го видяла да лежи на земята до масажната маса. С този нова линия на защитна теза казусът със гибелта на Николай Димов става не просто все по-заплетен, а тотално и изрично неуместен.

Основните и съществени притеснителни въпросителни към този случай си остават в безспорните несъгласия сред аутопсия и направена след това съдебномедицинска експертиза, както и отводите на съда да назначи нова, сложна, с цел да се види каква е истината. Макар преди време околните на Николай да бяха заели по частен път специалисти, чиито изводи се припокриха напълно с тези на медиците, направили аутопсията, а точно – че Николай на процедура е бил погубен, съдът възприе напълно друго мнение.

То беше направено от специалисти към катедрата по правосъдна медицина в Плевен, чиято експертиза някак необичайно е пропуснала основни емпирични данни. Или по-конкретно, че Николай е бил подложен на сериозен външен напън, при който е получил свиреп пострадвания като да вземем за пример строшаване на носа на границата с хрущялната кост, точковидни вътрешнокожни кръвоизливи по лицето, шията, раменния пояс и горната половина на гръдния панер, голям брой дълбоки кръвонасядания, ситуирани от двете страни на гръбначния дирек, кръвонасядания по двете лакътни стави по задната повърхнина (от извършен напън в тези елементи на тялото на Димов, до момента в който са му стягали „ свинските опашки “)…

Всъщност описаните от медиците пострадвания са голям брой. Според специалистите, направили аутопсията, всички травматични увреждания в региона на лицето, главата, гръдния панер и гърба са породени от действието на твърди тъпи предмети. А типът на контузиите приказва, че са породени „ по механизма на прилепяне в две противоположни области на тялото “.

Много значим миг в експертизата, който хвърля напълно друга светлина от твърдяната досега „ гибел по несъобразителност “, е: „ съществуването на кръвонасядания по гърба и задните повърхности на крайниците, приказва за напън в тази област, което обуславя фиксирането на тялото по лице към терена “.

В секретна информация, направена от софийски правосъдни медици пък се споделя: „...единодушно считаме, че съдебномедицинското значение на тази контузия е значимо в съответния случай и това се показва в: разказано е кръвонасядане в огромни размери, получено е приживе. За да има кръвонасядане с изключение на травматичен удар, следва да има и помпена функционалност на сърцето, създаваща налягане в кръвоносните съдове, съществуване на кръв в тях и време на изявата на кръвонасядането; контузията е ситуирана в област, където човек мъчно може да се самонарани.

Ако потърпевшият е лежащ по стомах с лице към масажната маса със завързани крака (както твърди Мейзер, че е било – б. а.), единственият метод да бъде получена такава контузия е удар по главата от друго лице; не е допустимо, в случай че гибелта на Димов е настъпила на масажната маса (както твърди единствената очевидка – Желева), контузия с такава изява да бъде обяснена като постмортем, получена при рухване по тил от масажната маса “.

При всичко това обаче, специалистите от Плевен настояват, че гибелта на Николай е настъпила от асфиксия, само че доста комфортно пропущат, че е била породена от напън. На процедура от заключението им може да се съди, че надали не Николай самичък е сложил опашките и се е задушил – както явно твърди и самата Мейзер в последната си версия. Истината е, че е безусловно евентуално не тя да е умъртвила мъжа си, тъй като обстоятелствата сочат точно натам. Няма по какъв начин жена с нейното телосложение да аргументи сходни контузии на Николай, който беше мъж скала.

Точковите кръвонасядания по гръдния му панер сочат за сериозен напън – най-вероятно с колене върху гърба му от най-малко един човек, и то най-малко 100-килограмов. От самото начало на делото, юристите на околните на Николай и частни обвинители, настояват, че следствието по случая със гибелта на Димов не е извършено всестранно и обективно, а също по този начин – не е обърнато внимание на точно тези основни обстоятелства и доказателства. На няколко пъти те желаеха нова експертиза, която беше отказана.

На процедура това дело стартира да се оформя като един величествен парадокс, който ще бъде натаманен с комфортно умозаключение, които пък от своя страна ще „ потвърдят “, че Николай Димов си е стегнал със „ свински опашки “ краката, след това и китките, а по-късно се е задушил, пристягайки си не една, а две „ свински опашки “ и на врата.

„ Това, че пуснаха Анита Мейзер на независимост, е засегнатост към паметта на сина ми! Тази правосъдна система просто не работи! Свидетели сме само на една тенденциозна съдебномедицинска експертизa, която обслужва защитната теза на тази жена “, проплака Петранка Димова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР