Казусът с разбитото без никакво разрешение продължение на ул. Майор

...
Казусът с разбитото без никакво разрешение продължение на ул. Майор
Коментари Харесай

Всички институции помагат, един от изходите на Стрелбище си стои разрушен

Казусът с разрушеното без никакво позволение продължение на ул. " Майор Първан Тошев " в " Стрелбище ", което е заградено и с ограда, продължава да не търпи никакво развиване. Това стана ясно след следващия отговор от институция, която има отговорност да вземе решение – Дирекция " Общински строителен надзор " към Столична община.
От дирекцията се оправдават, че не могат да приведат в осъществяване заповедта за унищожаване на оградата, тъй като има тъжба против нея от страна на НИКМИ в Административен съд-София. Делото е номер 9620/2017, като не е планувано за разглеждане в намерено правосъдно съвещание.
Припомняме, че точно НИКМИ загради улицата, която беше главен излаз от квартал " Стрелбище ", и я унищожи, претендирайки, че тя е противозаконна и влиза в парцел на компанията. В този парцел строителната компания желае да построи 43-етажен небостъргач, против което жителите на " Стрелбище " направиха към този момент няколко митинга, в това число един, при който блокираха бул. " България ".
Арх. Влади Калинов, който оглавява дирекция „ Общински строителен надзор “, не дава пояснение за какво все пак дирекцията не предприеме дейности и не отстрани оградата, откакто издадената заповед е с авансово осъществяване. Пред адвокати обясниха, че при заповед с авансово осъществяване издалият я орган може да работи, даже тя да бъде обжалвана в съда. В подобен случай, чак след правосъдно решение към този момент може да има смяна на ситуацията, открито след осъществяването на заповедта. Дирекция " Общински строителен надзор " дава обещание да се заеме със случая, незабавно щом съдът реши по какъв начин би трябвало да се работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР