Казусът с предполагаемите назначения на шефове на горски стопанства по

...
Казусът с предполагаемите назначения на шефове на горски стопанства по
Коментари Харесай

Горите пак разбуниха духовете сред депутати от управляващата коалиция

Казусът с хипотетичните назначения на шефове на горски стопанства по партийна линия, за които заяви депутатът от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев, още веднъж провокира високо напрежение, този път в пленарната зала на Народното събрание.

" От един месец не получавам желаните по закон документи от министъра на земеделието (за назначения на шефове на горски стопанства.) Г-н ръководител, апелирам за подпомагане да помолите министъра да ги даде тези прословути имена ", обърна се от трибуната Дунчев , предизвиквайки бурна реакция от страна на депутатите от Българска социалистическа партия.

Народният представител е заинтригуван, че тематиката провокирала подобен голям публичен интерес, тъй като това били тематики, които се вземат решение на оперативно равнище в Народното събрание, а не през медиите.

И още веднъж прикани: " Моля да покаже тези имена, да донесе документите, с които се назначават и уволняват чиновници. Включително и доста шефове от ГЕРБ, които са фантастични експерти, фантастични, безусловно безупречни. И сега са на улицата ", приключи той. Репликата му обаче провокира стихия от двете страни на залата - бурни овации, съпроводени с сюрпризирани усмивки от страна на депутатите на ГЕРБ и мощни освирквания от страна на народните представители на левицата.

Разбира се, Българска социалистическа партия не останаха безмълвни, като на трибуната се качи острието им и ръководител на парламентарната група Георги Свиленски. " Не давайте думата на хора, които пазят ползите на горската мафия! " Продължаваме промяната " имат заместник-министър и могат когато и да е да вземат всички документи. Но в случай че някой желае тази информация, с цел да спекулира с нея, да я разнася по други ведомства, други структури, по други неправителствени организации - това няма да се случи! "
 Земеделският министър чува персонални упоритости в нападките на депутата от Политическа партия
Земеделският министър чува персонални упоритости в нападките на депутата от Политическа партия

Очакват се бележките на Министерски съвет по законопроекта за изваждането на ИАГ от Министерство на земеделието, с цел да влезе в Народното събрание

Лъжи, операции и спекулации - с такива прилагателни дефинира пък социалиста изказванията на Дунчев за кадруване на деятели на Българска социалистическа партия в системата на горите.

Свиленски непосредствено се обърна към седящият в профил и чакащ започването на парламентарния надзор вицепремиер Асен Василев - " Защо националният представител употребява парламентарната естрада, с цел да набеждава министър, част от което държавно управление сте Вие, господин вицепремиер? Много ми е чудно по какъв начин гледате на тези неща. "

" Накрая да чуем оценката за 12-годишното положително ръководство на ГЕРБ. Защо тогава искахте смяната и се кръстихте смяната , като ви харесва по какъв начин са управлявали 12 години. " - попита Свиленски сътрудниците си от Политическа партия.
 Горските сформираха над 200 актове за нарушавания
Горските сформираха над 200 актове за нарушавания

Задържани са 14,00 плътни куб. м обла строителна дървесина

Снимка на уволнения през вчерашния ден шеф на горското в Сливен, предпазен в следствие от Дунчев, пък размаха от трибуната Филип Попов от Българска социалистическа партия. " Това, уважаеми народни представители, уважаеми господин вицепремиер, е смяната на господин Дунчев. Това е Георги Тончев, началникът на районната дирекция по горите в Сливен (уволнен преди дни). Това е той на протест на ГЕРБ. Това ли е вашата смяна, това ли са високите експерти? "

" Със същата, само че алена каска се конфигурират други хора. Ние сме тъкмо срещу това. Той бе един от отличните студенти в Лесо-техническия университет, където преподавах ", отвърна на сой ред Дунчев.

Въпреки че името му бе намесено неколкократно, Асен Василев не взе отношение по разногласието сред левицата и депутата от политическата му мощ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР