Казусът с Новак Джокович и отменената му, а след това

...
Казусът с Новак Джокович и отменената му, а след това
Коментари Харесай

Пресиян Коев: Историята на Джокович прилича на тази на Бьорн Борг

Казусът с Новак Джокович и анулираната му, а по-късно възобновена виза за Австралия, доста припомня на проблемите на различен тенисист от 70-те и 80-те години на ХХ век - спечелилият в 11 шампионата от Големия шлем Бьорн Борг. Това показа треньорът Пресиян Коев, под чието управление българският отбор до 16 години приключи на 5-то място в Европа през 2016 година



Вчера, 10 януари, съдът в Австралия постанови Джокович да бъде освободен от хотела за мигранти, в който прекара 6 дни. Той се завърна на корта за тренировки преди първия за годината шампионат от Големия шлем.

Силно се надявам, че ще играе. Това ще покаже на всички нас, че можем да отстояваме правата си до дъно. Намирам този скандал повече за политически. С по-възрастните сътрудници разясняваме, че все едно се повтаря казусът с Бьорн Борг. Той е нееднократен първенец на " Ролан Гарос ". Тогава шефът на международната федерация, който в оня миг е французин, вкарва ново предписание, че би трябвало да се играят най-малко шампионати за годината, което Бьорн Борг не желае да извърши. От там стартира краят на неговата кариера. Тук не е изцяло същото, само че не можем да изключим, че в последните години Джокович сътвори една Асоциация на тенисистите, търсейки техните права, сподели Коев в студиото на " Тази заран " и добави:

Коев счита, че проблемите на сърбина няма да му повлияят душевен, а ще го стимулират.

На физическата му форма сигурно ще се отрази. Психологически даже считам, че Джокович ще успее да почерпи сила от това нещо. Той доста постоянно е успявал в сложни обстановки да откри излаз. Понякога на мачовете си провокира публиката, която е против него, да продължи да бъде по-яростна в офанзивите си. Това го стимулира да покаже най-хубавото от себе си. Трудностите го вършат по-силен, съобщи той.

Според тенис треньора обаче имунизацията ще стане наложителна за тенисистите, които желаят да вземат участие в разнообразни шампионати.

Миналата година в Австралия вкараха 14-дневна невиждана карантина, за искащите да влязат. Те подхващат съществени ограничения. Разговарям с хора от екипите на нашите играчи. Те споделят, че в действителност там на място е много прецизно, спрямо всички шампионати. Посоката е ясна - следва въвеждане на наложителна имунизация за участниците на шампионатите, даже на юношеските. През януари български деца няма да съумеят да вземат участие в шампионати в Словакия и Тунис, защото много късно бяха осведомени, че ще би трябвало да имат цялостния цикъл на имунизация, с цел да вземат участие на младежки шампионати. Все повече сигнали получаваме от международната федерация, че имунизацията ще бъде изискване ", показа той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР