Казусът с неизплатените от 15 години заплати във фалиралия торов

...
Казусът с неизплатените от 15 години заплати във фалиралия торов
Коментари Харесай

Мистерия! Темида заплете казус с парите от „Химко“, 1 милион лева висят във въздуха

Казусът с неизплатените от 15 години заплати във банкрутиралия торов колос „ Химко “ се заплита. Сайтът „ Конкурент “ твърди, че делото за разпределението на над 1 000 000 лв. сред някогашни служащи в завода, ще се забави още, въпреки че отлежава близо година в Софийския апелативен съд. Наскоро оттова са поискали спомагателна информация по проблема от окръжния съд във Враца. Слухове, че делото е върнато се завъртяха в обществените мрежи, в които някогашни служащи се оплакаха от бавното правосъдие по един елементарен за решение проблем.

Синдикът Росица Томова, която би трябвало да издължи парите на служащите, изрично отхвърли коментар по тематиката.

В края на октомври предходната година 683-има химици попаднаха в лист, избран от Томова, за разпределението на общо 1 138 532 лв., заделени от импортираните по сметката на оповестения в неплатежоспособност торов колос при покупката му. Работниците, както монополистите НЕК и „ Булгаргаз “, също са кредитори на банкрутиралия преди 15 години цех и имат право на тези дължими за заплати средства.

Заради заведените каузи от химици, които считат, че са ощетени в определянето на дължимите към тях пари, пострадали са всички останали. Разплащането с някогашните служащи може да се случи едвам откакто магистратите в Софийски апелативен съд излязат с съответно решение по делата. Това значи, че е малко евентуално 683-мата химици да получат под формата на банков превод коледни дарове.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР