Казусът с надплатените партийни субсидии е технически, а не политически.

...
Казусът с надплатените партийни субсидии е технически, а не политически.
Коментари Харесай

Да решим веднъж за винаги въпроса със субсидиите на партиите, призова финансовият министър

Казусът с надплатените партийни дотации е механически, а не политически. Това сподели в предаването „ Тази събота ” по bTV министърът на финансите Владислав Горанов. По думите му, след диалог с премиера Бойко Борисов, е било преценено, че не е належащо да подава оставка – апел, който насочиха от Българска социалистическа партия.

Запитан дали предлагането на ръководещите – дотациите за партиите да са 1 лева на глас, не е популистко, Горанов отговори: „ Слагаме на масата това, което огромна част от българските жители са поискали и да отворим дебата за финансирането на политическите партии по метод, по който веднъж вечно да бъде затворен, с цел да не се слага с всяко гласоподаване на бюджета ”, разяснява финансовият министър.

Горанов уточни, че тематиката е била употребена от избрани политически сили за агитация и партийни цели. Сподели също, че аналогията за единия лев е обвързвана с въпроса, заложен в допитването, инициирано от „ Шоуто на Слави ”.

По думите му партиите би трябвало да седнат на една маса и да изберат един модел на финансиране. Ако бъде определено субсидирането – да се дефинира рационалния размер.

На въпрос за какво се е стигнало да надписване на дотациите, той изясни, че особеното в тълкуването на закона е методът, по който се образува общата им маса и след това по какъв начин се разпределят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР