Казусът с двойното гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков

...
Казусът с двойното гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков
Коментари Харесай

Нов казус с канадското гражданство на Кирил Петков

Казусът с двойното поданство на министъра на стопанската система Кирил Петков може да докара до цялостен юридически безпорядък в ръководеното от него министерство. Според Конституцията министри могат да бъдат хора, които са единствено български жители. Петков твърди, че е подал документ за отвод от канадското си поданство преди да стане министър, само че не знае дали процедурата е завършила и няма документ за това. Ако той към момента има двойно поданство и не дава отговор на изискванията на закона, това ще направи нелигитимни всички актове, които е подписал като министър.

Скандалът потегли от запитване на депутата от " ИТН " Димитър Гърдев до министъра на външните работи Светлин Стоев, който би трябвало публично да отговори в Народното събрание идващия петък. Гърдев се базира на медийни изявления.

" Имах двойно поданство. Баща ми и майка ми емигрираха от дълго време в Канада, аз отидох там на 14-годишна възраст. Придобих автоматизирано поданство, откакто татко ми го закупи, само че се усещам българин. Още преди да завърша " Харвард " се върнах тук, бизнесът ми е тук и изнасяме български артикули в Канада. Направих отвод от канадското си поданство много преди да стана министър – още когато разбрах, че има късмет да стана.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР