„Казусът с двойното гражданство на Кирил Петков е абсолютно безпредметен

...
„Казусът с двойното гражданство на Кирил Петков е абсолютно безпредметен
Коментари Харесай

Асен Василев от ПП: Казусът с гражданството на Кирил Петков е абсолютно безпредметен

„ Казусът с двойното поданство на Кирил Петков е безусловно ненужен по отношение на това по какъв начин България ще се ръководи и дали ние ще водим по-пълноценен живот”, съобщи в ефира на „ На фокус” съпредседателят на „ Продължаваме Промяната” Асен Василев. Той не счита, че неговият сътрудник в партията е подвел президента Румен Радев и е на мнение, че гласоподавателите ще преценяват сами дали решението на Конституционен съд да повлияе на избора им.

„ Не мисля, че Петков го е подвел, тъй като той е направил всички нужни дейности да се освободи от канадското си гражданско. По притеснително е за мен, че решението на Конституционен съд е няколко седмици преди изборите, което съгласно мен не е инцидентно. Конституционният съд не даде опция на Петков да се защити”, добави някогашният финансов министър. И показа, че от "Продължаваме Промяната " поддържат Румен Радев, тъй като им е дал своя вот доверие и им е дал независимост на деяние.

Преди дни Василев изиска спор с водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият финансов министър е уверен, че той би бил спечелилият в този вербален дуел.

„ Господин Борисов си разреши да каже, че съгласно него откритите от служебния кабинет обири за над 8 милиарда лв. в действителност не са били обири и ние сме необразовани. Изключително значимо е този спор да се организира, тъй като българите заслужават да знаят какво се случва с техните пари”, сподели Василев и уточни, че тези пари са присвоени посредством инхаус поръчки на по-високи цени. Той добави, че са подадени голям брой сигнали до прокуратурата и „ топката е в тяхното поле”.

„ Това, което установихме и беше предадено на прокуратурата, е, че има инхаус възлагания, които са в нарушавания на процедурата. Второто по-голямо нарушаване е, че в действителност има контракти за публични поръчки за 20 млн. лева, само че с направени възлагания за 200 млн. лева Нарушени са няколко закона. Първо Законът за публичните поръчки, който споделя, че цената би трябвало да се усилва с до 50%, само че не и повече. Тези възлагания са направени без финансово поръчителство, което е нарушаване на Закона за обществените финанси. Има решения на АПИ, които споделят, че пари няма и че Министерски съвет би трябвало да отпусне средства”, изясни Василев. Проверка от юли, съгласно него, демонстрира, че има такива практики. Според него от „ Автомагистрали” са почнали „ прикрито строителство”, като са превъзлагали градежи на други компании. Именно това ревизират от Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР