Казусът около е изкуствено създаден. Това заяви пред Нова телевизия

...
Казусът около е изкуствено създаден. Това заяви пред Нова телевизия
Коментари Харесай

Казусът с дипломата на Андрей Гюров е изкуствено създаден, убеден Минчев

Казусът към е изкуствено основан. Това съобщи пред Нова телевизия ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

Той уточни, че в нито един миг не си е помислял, че въпрос с тапия за докторска степен от Виенския университет в Австрия може да породи някакво подозрение дали в действителност съответния човек има степента, или не.

Минчев призна, че е бил сюрпризиран по време на излушването в Комисията по бюджет и финанси, когато този въпрос е бил издигнат от ГЕРБ.

За мен няма действителен проблем, безапелационен бе той.

От ГЕРБ настояват, че самата дипломна работа е записана в деня на чуването и че тя е от 2005 година, а в нея и
 Дипломата на Гюров е законна, МОН не разяснява наличието
Дипломата на Гюров е законна, МОН не разяснява наличието

Заявлението за признаването й е подадено през вчерашния ден и е прегледано незабавно

" Самият Гюров го изясни ясно. В последна сметка той е написал докторската дисертация през 2005 г, само че я е доработвал и актуализирал през годините, в което няма нищо необичайно, когато приказваме за теоретичен труд ", изясни Минчев.

Запитан за какво от той означи, че Има Такъв Народ още от 46-я парламент стартират Любомир Каримански за поста, само че той не бил претендент на ръководещата коалиция. " По-скоро това бил Андрей Гюров.

" Виждаме в Гюров едно доста уместно лице за Българска народна банка в този миг. Той има академичната и професионалната подготовка. Работил е в западни институции от банковия и финансов бранш. Има безукорен обществен имидж. Изпълва всички нужни предпоставки да заеме поста в миг, в който България се е насочила към еврозоната. Това, което виждам в него, ме кара да съм спокоен, че в случай че този човек отиде отпред на Българска народна банка, ние ще имаме персона, която ще ръководи банковата ни система по един безусловно почтен метод ", акцентира Минчев.
 Андрей Гюров не е пътувал във времето, а дава отговор на всички условия за Българска народна банка
Андрей Гюров не е пътувал във времето, а дава отговор на всички условия за Българска народна банка

Очаква оригинала на дисертацията си от Виенския университет

Според него за момента няма съответни подозрения и в имиджа на Любомир Каримански.

Относно кандидатурата на Андрей Гюров ръководителят на Народно събрание разясни, че ще разчитат на поддръжката на " Демократична България " и Българска социалистическа партия.

Той акцентира, че всеки депутат гласоподава по свое разбиране и съвест.

" От ГЕРБ към този момент един път обявиха, че няма да поддържат никого. На самото чуване в бюджетната комисия сякаш клоняха повече към Любомир Каримански, само че може би ще забележим в последния миг ", разяснява той.

Според Минчев въпросът към новия началник на Българска народна банка няма да докара до Той въпреки всичко призна, че целесъобразният вид е бил ръководещата коалиция да излезе с един претендент, което не се е случило.
 ГЕРБ упреква Андрей Гюров в научна машинация
ГЕРБ упреква Андрей Гюров в научна машинация

Дали е действителен неговият труд или става въпрос за тежка документална машинация?

Относно това дали Минчев съобщи, че въпросът е стигнал и до Народното събрание и ще бъде прегледан от парламентарните комисии, след което ще се стигне до гледане в пленарна зала.

" В рамките на парламентарната група към момента не сме го разискали. За момента филантропичната помощ, която указва България на Украйна, се прави оценка високо. Г-н Володимир Зеленски категорично ни уточни като страна, която оказва помощ " , посочи той.

Минчев съобщи, че е. Това по негови думи ще бъде едно несъмнено събитие в българския парламент, като ще бъде отправена покана към него. Дали той ще има опцията да се отзове, бил обособен въпрос.

Минчев съобщи и че се надява на усилване на преговорния развой със Северна Македония.

По негови думи при започване на годината е бил даден нов подтик на двустранния диолог, който заради геополитическата конюнктура от февруари насам леко е отстъпил обратно.

Според него депутатът от " Възраждане " Елена Гунчева няма да бъде юридически че " Русия има високо точкови оръжия, тъй че може да улучи Министерски съвет ".

" Не мисля, че чисто юридически може да има наказателна отговорност за нея. Тук има честен темперамент. В последна сметка ние сме народни представители и дали поддържаме едно българско държавно управление, н е ни дава съображение да си разрешаваме сходни изявления " , безапелационен бе той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР