Казусът с делото "Цанков камък" : 7 години Софийската градска

...
Казусът с делото "Цанков камък" : 7 години Софийската градска
Коментари Харесай

Прокуратурата прекратила делото Цанков камък под носа на Борисов!

Казусът с делото "Цанков камък ": 7 години Софийската градска прокуратура (СГП) е държала на трупчета следствието на плана. Производството е прекъснато едвам през май т.г., излиза наяве от електронната система за информации на държавното обвиняване. До приключването на броя от СГП не дадоха отговор на въпросите на "Сега " по делото. Така не се разбра за какво това произвеждане е мотано толкоз време и с какви претекстове е прекъснато. Премиерът Бойко Борисов, който като адресант на сигнала би трябвало да е получил постановлението за преустановяване, също не приказва по тематиката. Не е ясно дали е атакувал прекратяването пред по-горната прокуратура и дали в новия сигнал на ГЕРБ по тематиката "Цанков камък " има нови данни.

Казусът е любопитен предвид на акцията на ГЕРБ през последните 10 дни и новината, че ще сезира прокуратурата по случая. Като адресант на сигнала Борисов би трябвало да е осведомен, че делото неотдавна е прекъснато и че няма по какъв начин да сезира прокуратурата още веднъж за същото.

Магистрати напомнят пред "Сега ", че следствието за хидровъзела е формирано през 2010 година по отчет на Българския енергиен холдинг. Към това следствие е "пришит " и сигналът на Борисов тогава. Разследвано е основаването и построяването на язовира. Търсени са и нарушавания при публичните поръчки.

Съобщение на прокуратурата от 2011 година гласи, че "получените на 22 март 2010 година отчети от министър-председателя Бойко Борисов до основния прокурор, съдържащи данни за непозволени дейности на длъжностни лица от НЕК, са изпратени още същия ден по подготвеност на СГП. По мотив всеки отчет е формирано досъдебно произвеждане ".

Първото е против отговорни длъжностни лица от НЕК за активността на предприятието АЕЦ "Белене ". "Второто досъдебно произвеждане е формирано с разпореждане на СГП от 29 март 2010 година против отговорни длъжностни лица от НЕК за длъжностно престъпление(Цанков камък). " Преди 6 година е конкретизирано, че и по двете каузи са назначени финансово-счетоводни експертизи.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР