Казусът Беларус: Как се приземява насила самолет от гражданската авиация?

...
Казусът Беларус: Как се приземява насила самолет от гражданската авиация?
Коментари Харесай

Случаят с отвлечения самолет: Някои от пътниците са разбрали от интернет, че е имало бомбена заплаха

Казусът Беларус: Как се приземява принудително аероплан от гражданската авиация? Как се открива дали сигналът е подправен или не?

" Когато има бомбена опасност, би трябвало да има добра съгласуваност сред заинтригуваните страни. Трябва да се оцени до какъв брой тази бомбена опасност е достоверна. Има три равнища на бомбени закани - зелена, жълта и алена. В случая, самолетът е партерен с информация, че бомбената опасност е алена. Друг е въпросът по какъв начин е направена тази оценка, защото за нас е доста неразбираемо ", съобщи водачът Янко Стоименов за " Денят ON AIR ".

Той добави, че е хубаво да се има поради, при тези самолети, които са паднали от бомби, не е имало оповестена опасност. Стоименов разяснява, че в 90% от случаите, когато една опасност е оповестена, би трябвало да има хора по националната стратегия за сигурност, които да бъдат добре подготвени и да знаят по какъв начин да оценят тази опасност.

" За висока оценка на риска се прави оценка тогава, когато има бомбена опасност и се открие, че има сериозен претекст за това, а не просто, тъй като някой е написал някакво известие някъде, или някой е вдигнал телефона. В случая има доста въпроси и самата обстановка е колкото трагична, толкоз и комична ", посочи водачът. Той означи, че комичното в тази ситуация е, че самолетът е кацнал и някои от пасажерите са разбрали от интернет, че е имало бомбена опасност.

" Интересна е ролята на военния аероплан, който е бил вдигнат. Той се в вдигнал защо? Те не са кацнали на военно летище, а на гражданско летище ", разяснява още Стоименов. Пилотът сподели, че е смешна цялата некомпетентност на дейностите след кацане. " Ако има бомбена опасност - вие незабавно би трябвало да напуснете самолета след кацане, пасажерите са стояли 30 минути на земята ", посочи още той за Bulgaria ON AIR.

Стоименов добави, че сериозен детайл е времето, както и че има разнообразни способи, по които да бъде задействана една бомба. " Много по-добре щеше да е, защото самолетът е бил покрай дестинацията, да кацне допустимо най-бързо. Информацията, която е дадена, е била надали не, че бомбата ще гръмне тъкмо над Минск ", акцентира още той. " Този случай провокира една сериозна реакция в целия свят. Всички гледат отрицателно и неоправдателно към този случай, тъй като всеки един експерт, който схваща по какъв начин би трябвало да бъде ръководен един подобен случай, схваща, че тук надали става въпрос за действителна опасност ", означи водачът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР