Казус и с имуществената декларация на шефа на самата Комисия

...
Казус и с имуществената декларация на шефа на самата Комисия
Коментари Харесай

Имотен казус и с шефа на Комисията за противодействие на корупцията Пламен Георгиев

Казус и с имуществената декларация на шефа на самата Комисия за противопоставяне на корупцията Пламен Георгиев. От неправителствения " Антикорупционен фонд " настояват, че Георгиев е пропуснал да заявява 186 квадратни метра от своя апартамент.

Април 2017 г, шефът на Антикорупционната комисия си купува жилище в квартал „ Гео Милев”.

Пламен Георгиев заявява придобивката си като апартамент от 156 квадрата плюс тераса с повърхност 48 квадратни метра.

Плаща за парцела 293 хиляди лв.. Това е доста по-ниска цена от данъчната му оценка, която е над 450 000 лв..

В имуществената декларация не е маркирана една част от парцела, която попада в нотариалния му.

Застроена повърхност от 16 квадратни метра, състояща се от изложба и баня-тоалетна, и тераса – плосък покрив, с повърхност от 186 квадратни метра.

Терасата от 186 квадрата е трябвало да бъде отразена в имуществената декларация на Георгиев, безапелационни са Антикорупционния фонд.

„ По фотосите на постройката се вижда, че тия тераси, сякаш са усвоени, и са си чиста жилищна повърхност. Това е жилище, което обгръща последните етажи на постройката и тези така наречен тераси са част от покривните пространства, само че защото са за самостоятелно прилагане, не са общи елементи и са част от площта на апартамента”, сподели Лора Георгиева от Антикорупционния фонд.

От нотариалния акт излиза наяве, че Георгиев живее в апартамент на три равнища или така наречен тризонет, а от Антикорупционния фонд споделят, че действителната цена на жилището е 670 хиляди лв., а не 293 хиляди, колкото е платил Георгиев.

Самият Георгиев се въздържа от коментар пред камерата ни, с претекста: " Няма да влизам в пояснителен режим ".

„ Оставаме в обстановката, в която господин Георгиев би трябвало самичък да се ревизира, защото той управлява комисията, проверяваща такива сделки”, добави Георгиева.

С влизането в действие на закона за противопоставяне на корупцията Сметната палата към този момент няма пълномощия да ревизира декларациите на висшите държавни чиновници.

Освен това целият списък от последните 10 години е предаден в комисията, ръководена от Георгиев, прецизираха за bTV от Сметната палата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР