Казина и игрални зали - само в 5-зведните хотели по

...
Казина и игрални зали - само в 5-зведните хотели по
Коментари Харесай

Симеонов с нов удар: закрива казината

Казина и игрални зали - единствено в 5-зведните хотели по границата ГЕРБ махат комисията по хазарта, трансформират отрасловия закон
Втори удар против хазартната пандемия нанесе водачът на НФСБ Валери Симеонов. Той внесе законопроект, който стопира всеобщото битие на
хазартни зали в страната и ги праща единствено в 5-звездните хотели на 10  огромни курорта по границата. Първият удар на Симеонов бе против Божковите талони на шанса. По предложение на НФСБ лотарията стана напълно държавна.

" Внесохме в деловодството на Народното събрание законопроект, който приготвяме от много време. Той е втората стъпка, която ще предприемем против пандемията, наречена "
хазартна взаимозависимост ", съобщи Симеонов пред публицисти в Народното събрание.

„ Конкретните текстове в нашия законопроект лимитират опцията за съществуването на такива
хазартни зали всеобщо в България като локализираме тяхното допустимо наличие единствено в националните курорти - 10 на брой, в радиус от 20 км. от граничните контролно-пропускателни пунктове, и в 5-звездни хотели ", изясни Симеонов. По този метод, по думите му, ориентират тези игри на шанса главно към чужденци и към туристите от чужбина.

" Предлагаме закриването на всички тези в този момент съществуващи
хазартни обекти да завърши до края на 2025 година Става въпрос за над 600 такива казина и игрални зали, които ще бъдат закрити поетапно, с приключването на лиценза на тези, на които изтичат лицензите, те няма да бъдат подновявани, а до края на 2025г. предлагаме да бъдат затворени безусловно всички, без значение дали са им изтекли лицензите или не. Конкретно става въпрос за 638 обекта, като единствено за идната година би трябвало да бъдат затворени 49 заради приключване на лиценз ”, съобщи той.

Валери Симеонов уточни, че ГЕРБ приготвят законопроект също за смяна в Закона за
хазарта. " Той е обвързван по-скоро с цялостното преустрояване и премахването на Комисията за хазарта, което също сме обсъждали с тях. Обсъждали сме и тези наши оферти. Надявам се да бъдем подкрепени. Но аз мисля, че ще бъдем подкрепени, защото това е едно естествено продължение на борбата, която започнахме с бизнеса на Васил Божков. И там триумфът в действителност беше реализиран безусловно за няколко седмици, когато има единодушие и единодушие, резултатите са налице. Надявам се и този път да си свършим добре работата в полза на българското общество ", съобщи Симеонов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР