Казатомпром, най-голямата компания за добив на уран в света, се

...
Казатомпром, най-голямата компания за добив на уран в света, се
Коментари Харесай

Световният уранов гигант опитва да заобиколи Русия

" Казатомпром ", най-голямата компания за рандеман на уран в света, се стреми да усили потенциала на своя различен корабен маршрут, който заобикаля Русия, с цел да смекчи рисковете от евентуални западни наказания, съобщи в сряда казахстанската държавна компания, съобщи Ройтерс, представена от БНР. 

Казахстан е без изход на море и обичайно транспортира множеството от основните си артикули за експорт, като нефт, през Русия. Kazatomprom съобщи, че е доставял артикули през съветското пристанище Санкт Петербург през третото тримесечие без проблеми.

" Въпреки това Транскаспийският интернационален транспортен маршрут (TITR), който компанията сполучливо употребява като различен маршрут от 2018 година насам, оказва помощ за намаляване на риска от недостижимост на главния маршрут по някаква причина “, се споделя в изказване на казахстанската компания.

Маршрутът минава от Казахстан през Каспийско море до Азербайджан и по-късно Грузия, откъдето продуктите могат да се доставят през черноморските пристанища.

" Казатомпром " (Kazatomprom) има утвърдена годишна квота, която му разрешава да транспортира общо до 3500 тона уран от своите казахстански мини през TITR, се споделя още в известието. За съпоставяне, Kazatomprom и неговите взаимни предприятия са произвели към 5400 тона през третото тримесечие.

" Компанията работи за увеличение на лимита на квотата и оказва помощ на сътрудниците, в случай че избират да не получават своя дял от суровините по открития маршрут, който минава през пристанището на Санкт Петербург “, се показва в известието.

Kazatomprom също по този начин сподели, че са в ход доставките за западните пазари през Транскаспийският интернационален транспортен маршрут, като чака консолидация в грузинското пристанище Поти.

Но има риск от закъснение на доставките, когато нуклеарният материал е благосъстоятелност на сътрудниците в взаимното дружество на Kazatomptom, защото " управляващите на директната страна желаят избрани детайлности за пратката и свързани с това документи ", се споделя в известието.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР