„Казаното от Борисов, че нарочно е загубил президентските избори, не

...
„Казаното от Борисов, че нарочно е загубил президентските избори, не
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Борисов сам си нанесе тежко поражение

„ Казаното от Борисов, че преднамерено е изгубил президентските избори, не е правилно. Това му беше първата огромна загуба и си търси опрощение, тъй като не може да одобри, че е загубил”. Това съобщи в ефира на Нова телевизия водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. По думите й с това си изказване той нанася проваляне в партията си и измежду хората, каквото не може да му нанесе никой различен. Според нея по този метод Борисов споделя няколко неща: на партията си –

„ Аз ви използвах и работихте на вятъра и подмолно бях решил да загубим”; на хората, които симпатизират на ГЕРБ – „ Употребихме ви гласа, само че подмолно си направихме сметките да не спечелим”, а на народа си - „ Загубих съзнателно избори, с цел да вкарам страната в предварителни избори и рецесия, с цел да си погъделичкам егото”.

„ Когато един водач каже нещо такова на партията си – стопира да е водач. Аз съм ръководител и за нищо на света не бих направила нещо такова с партията си”, безапелационна бе тя. Председателят на Българска социалистическа партия съобщи, че Борисов е използвал народа и са дадени милиони за избори, вместо да се дадат на учителите да вземем за пример. Според нея той е издигнал Цачева с оскърбление – Томислав Дончев му трябвал, Фандъкова му трябвала, само че Цачева не – ето ви я. По думите й по време на акцията Цачева е издържала на доста грозни нападки и в този момент е може би най-важният министър - на правораздаването, на прага на правосъдна промяна още веднъж. „ С това Борисов споделя на цялата система: „ Начело на вас стои един човек, който аз си местя където си желая, той е поръчков, не знае, че ще загуби. Аз ви управлявам”. Така той наскърбява една цяла система”, съобщи тя. Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че на мястото на Цачева би хвърлила оставката, поради всички, които са зад нея в правосъдната система. „ Цветанов знае ли, че е планувана загуба, Изпълнителната им комисия има ли такова решение или самичък си го е взел?”, попита тя.

Помолена да разяснява връзките на Българска социалистическа партия с Румен Радев, Нинова съобщи, че още през цялото време е поощрявала еманципацията му, като е декларирала, че партията няма да реди служебния кабинет и това е поредна политика. Тя акцентира, че е обикновено сред министър председател и президент да има такива срещи, които и да са те.

Тя обаче акцентира, че има раздвояване в позицията на Борисов – декларира, че демокрацията изисква разделяне на управляващите, а по-късно, „ Абе остави ги там в Народното събрание да се карат, ние тук сме различни”. „ В парламентарна република Народното събрание е най-важната институция и нито мин.-председателят, нито президентът има по-голяма мощ от Народното събрание. Хем е за народна власт, хем разрушава демократични правила – за разделяне на управляващите и взаимно почитание сред властите”, разяснява тя.

Нинова съобщи, че на Бузлуджа е благодарила на членовете на Българска социалистическа партия, че не са разрешили партията да стане част от ръководството на „ суджука” - ръководство тъкмо с ГЕРБ и ръководство като цяло по модела на ГЕРБ - да се рекетира бизнеса, да се употребяват държавните служби против неуместни хора. По думите й това е било обръщение и към хора вътре в Българска социалистическа партия, които са желали общо ръководство с ГЕРБ. „ Националният съвет и Изпълнителното бюро взеха решение да не се взе участие в такова ръководство и това е законното решение на БСП”, акцентира ръководителят на левицата. Тя съобщи, че откакто е била повдигната тематиката, тя е поискала среща с Борисов в Народно събрание, която да е обществена и всичко да е ясно. „ Управление сред нас не е допустимо по кардинални различния”, сподели тя.

По тематиката за Оперативна програма Нинова съобщи, че преди изборите в програмата им е имало преизчисляване на всички пенсии, както и в програмата на Българска социалистическа партия, както и за служител на реда във всяко село и доста други допирни точки. По думите й това е била повода да се мисли, че има вид за доближаване след изборите. ”Дойдоха изборите, патриотите се отхвърлиха от всичко и прегърнаха министерските постове и за това в този момент ги критикуваме”, изясни водачът на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова изясни, че за единно звено за битка с корупцията по високите етажи на властта, ръководещите оферират досегашните - обединяване на БОРКОР, Комисията за определяне и преустановяване на спор на ползи, Комисията за лишаване на нелегално имущество - все органи, които явно не са си свършили работата. Тя добави, че същите хора, които работят в тези звена, остават и не е ясно кой ще назначава управлението. По думите й това ще е министър-председателят, а в изпълнителната власт се генерира най-вече корупция. „ Има принцип за разделяне на управляващите, а те концентрират и контролът тъкмо във властта, в която са и кражбите”, съобщи тя. Нинова изясни, че Българска социалистическа партия предлага от ДАНС да се изведе дирекцията за битка с корупцията по високите етажи на властта, ръководителят да се избира от президента, а членовете да се избират с 2/3 болшинство от Народното събрание. „ Така ще има три управляващи, които да могат да се управляват взаимно”, изясни водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР